Идентификация



Учител на годината 2024 -Предучилищно образование
 
Учител на годината 2024 - Начален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Прогимназиален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Средно образование
 
Творец на Панагюрище - 2024
 
Панагюрище отбеляза Деня на Ботев Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

На 2 юни 2013 година отбелязваме 137 години от гибелта на българския поет-революционер Христо Ботев.

Точно в 11:30 часа, пред Вечния огън на Мемориален комплекс „Априлци“ в Панагюрище, в знак на признателност към загиналите за свободата и независимостта на България, се поклониха народният представител от 42-то Народно събрание на Република България г-н Христо Калоянов, ръководството на община Панагюрище, общински съветници, служители от Общинска администрация, Общински младежки парламент – Панагюрище, представители на училищата и на различни дружества, организации и предприятия в града.

Паметта на загиналите за свободата на България бе почетена с едноминутно мълчание.

Венци и цветя пред Вечния огън поднесоха депутатът Христо Калоянов.

 

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки и неговият заместник Георги Павлов.

 

Цветя бяха поднесени и от Общински съвет – Панагюрище, от Общинското ръководство на ПП ГЕРБ, от Българска социалистическа партия, от групата „За свободна община“, от Общински младежки парламент – Панагюрище, от Средно общообразователно училище „Нешо Бончев“, Основно училище „Марин Дринов“, Женско дружество „Райна Княгиня“, Медиен център „Оборище“ ЕООД и „Асарел-Медет“ АД.

От 1901 година, когато на тържествата на връх Вола присъстват живи Ботеви четници, Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се отбелязва ежегодно на 2 юни – денят на смъртта на великия поет-революционер Христо Ботев (2 юни 1876 година). На 2 юни 1948 година точно в 12 часа е даден първият сигнал за едноминутно мълчание в цялата страна. От тогава всяка година сирените в населените места на страната ни оповестяват  60 секунди отдаване на почит към паметта на героите на България.

Последно променен на Неделя, 02 Юни 2013 15:47