Идентификация



15 септември - най - вълнуващият ден за българското училище! Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Първият учебен ден - празник на знанието!

В първия учебен ден образователните институции в община Панагюрище отвориха празнично врати, за да посрещнат малките и големи ученици, учителите и родителите, които с вълнение и благопожелание за добро начало изпращат своите деца и внуци.

Химнът на Република България и тържественото издигане на националния трибагреник поставиха началото на официалното откриване на новата 2017/2018 учебна година във всички училища на територията на община Панагюрище.


Емоционално и тържествено бе открита новата учебна година в Основно училище „Двайсти април“ и Средно училище „Нешо Бончев“.


Заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова поздрави ученици, учители и родители в Основно училище „Двайсти април“ и Средно училище „Нешо Бончев“:

„Първият учебен ден присъства като най-важен в празничния календар на всяко българско семейство.

Въздухът в двора на родното училище трепти от възторжените гласове на всички нас, от светлите пориви, които струят от очите на учители, родители, ученици, гости и приятели на родното училище.

В първия учебен ден, българското родно училище приютява всички нас, за да влее нови сили в изконната българска ценност към просвета, знание и духовност.

Уважаеми учители,

Вие водите бъдещето за ръка! Вървете напред вдъхновено и с любов! Желая Ви здраве, дръзновение, нестихващо силно чувство на професионална удовлетвореност!

Скъпи ученици,

Желая Ви здраве, вдъхновение, упоритост по пътя на знанието. Желая Ви именно тук в родното училище да рисувате своите красиви мечти, да откривате своите прекрасни приятелства, да творите и да опознавате най-добрата страна на света!

Мили първокласници,

На Вас желая приказните страници на детството да продължат да пишат тук нови, още по-вълнуващи приключения, които да Ви карат да обичате училището и с любов да откривате най-красивите страни на живота.

Уважаеми родители,

Благодаря Ви, че днес сте тук сред нас в родното панагюрско училище! На Вас желая в здраве днешният светъл порив да претворите в ежедневна подкрепа за децата си, да претворите в открито протегната приятелска ръка  към учителите.

Панагюрската образователна школа винаги е била сред първите по добри практики не само в областта, а и в България.

Честита нова 2017/2018 учебна година! Да е здрава, благословена, преизпълнена с нови успехи, с нови светли постижения!“.


По традиция под празнична арка преминаха първокласниците, които бяха най-развълнувани в първия в живота им учебен ден. Под арката преминаха и всички останали ученици.

Вълнуващ и тържествен бе празникът и в ОУ „Проф. Марин Дринов“.


Тържествено стартира новата учебна година и в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм.


Училищата в град Панагюрище стартираха новата учебна година с благоустроени от Община Панагюрище дворни пространства по проект „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции“.

По повод началото на новата учебна 2017/2018 година всички училища и детски градини на територията на общината, както и Центъра за подкрепа за личностно развитие - Панагюрище получиха символични подаръци от името на ръководството на община Панагюрище.




Последно променен на Петък, 15 Септември 2017 13:54