Идентификация



Над 250 участника се включват в четвъртото издание на „Пъстър свят“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


След броени дни Панагюрище ще стане център за среща на далечни и непознати култури, на младостта и таланта, на приятелството и любовта към танца.

На 16 юли стартира четвъртото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, Панагюрище‘ 2017.

Във фестивала ще вземат участие над 250 участника. Своите танци в конкурсната програма ще представят танцови състави и групи от България /град Пазарджик, град Казанлък, град Благоевград, град Сопот, град Септември, село Попинци (община Панагюрище) и от чужбина – Еквадор, Индия, Словакия и Украйна.

Организатор на Четвъртия международен младежки танцов фестивал „Пъстър свят“ е Община Панагюрище.

Целите на фестивала са обвързани с идеята той да развива културния обмен между народите и етносите; да популяризира българския фолклор в страната и чужбина; да съхранява, развива и представя специфичните танци на народите; да запазва многообразието на световното културно наследство; да поощрява творческите способности на личностите и общностите; да представя пред жителите и гостите на Панагюрище културата и националните танци на различните групи, етноси и народи, както и да запознае гостите с богатото културно наследство на Панагюрище и да стимулира младите творци за създаване на авторски произведения.

ПРОГРАМА НА ЧЕТВЪРТИ МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ „ПЪСТЪР СВЯТ“

Последно променен на Петък, 07 Юли 2017 13:33