Идентификация



УЧИТЕЛИТЕ-ВЕТЕРАНИ И КУЛТУРНИТЕ ДЕЙЦИ ПРАЗНУВАХА НА СПЕЦИАЛНА СРЕЩА Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В навечерието на най-светлия български празник - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, заместник-кметът по стопанските дейности г-н Георги Павлов поздрави учителите-ветерани и културните дейци на празничната среща организирана от Община Панагюрище.

Със ставане на крака под звуците на химна „Върви, народе възродени“, всички изказаха своята почит и признателност към делото на Светите равноапостоли Кирил и Методий.

Г-н Павлов се обърна към присъстващи учители-ветерани и културните дейци с думите: „24 май е светъл празник. На него ние не отбелязваме борбата и саможертвата. На него ние отбелязваме тридесет велики букви, които определят нашето ежедневие, словото, хората на словото. 24 май винаги остава в съзнанието ни със суетата в училищата, с „Върви, народе възродени“, с венците, цветята, с абитуриентските балове, с последните акорди на „Един неразделен клас“. 24 май – празник на личната памет, зоркото бъдеще чрез силата на езика. Щастлив съм, че съм учил във време, в което вие като учители създавахте и изграждахте нас, освен с преподаване и с възпитание, защото мисля, че днес възпитанието отстъпва място на преподаването. Помня всички мои учители – с техните жестове, с техните похвали и мъмрения, защото всичко това изграждаше личности, които могат да са полезни за нашето общество. Искам да Ви благодаря за всичко онова, което направихте за нас и продължавате да правите. Благодаря Ви, че Ви има, и че ще Ви има! Честит празник!“

Специален поздрав със стихове и танци отправиха децата от подготвителната група на Целодневна детска градина „Първи юни“.

В разкази и спомени от миналото, разговори за настоящето и споделяне на планове за бъдещето, продължи вълнуващата среща на учителите-ветерани и културните дейци на община Панагюрище.

Последно променен на Петък, 20 Май 2016 14:58