Идентификация



В Панагюрище ще се проведе заключителната международна конференция „Разруши мълчанието“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Заключителна международна конференция под надслов „Разруши мълчанието“ ще се проведе на 14 май 2016 година /събота/ в Панагюрище.

„Разруши мълчанието“ е кампания за информираност, превенция и защита срещу домашно насилие и насилие, основано на полов признак.

Кампанията включва градовете София, Стара Загора, Сливен, Плевен, Търговище, Мездра, Козлодуй, Панагюрище, Гоце Делчев и Неделино.

Началото на заключителната международна конференция ще бъде поставено от кмета на община Панагюрище г-н Никола Белишки, в 11:30 часа, в зала „Асарел“ на хотел „Каменград“.

Опитът на Норвегия срещу домашното насилие и добрите практики на публично-частно партньорство за справяне с домашното насилие ще представят г-н Ведат Севинсер и г-н Абдурахим Гунайдин – експерти от Norsensus Mediaforum /Норвегия/.

В заключителната конференция ще вземат участие комисар Блага Крайчева – началник на отдел в Областна дирекция на МВР-Пазарджик и главен инспектор Петко Шотлеков – началник на Районно управление –Панагюрище към Областна дирекция на МВР-Пазарджик, директори и представители на училища и социални услуги.

Г-н Димитър Дудов – инспектор „Детска педагогическа стая“ в Районно управление - Панагюрище към Областна дирекция на МВР-Пазарджик ще представи опита за справяне с насилието в община Панагюрище.

Начините за справяне с насилието при децата ще представи г-жа Надя Бабачева – директор на ОДЗ „Пролет“, град Неделино.

Модератор на заключителната международна конференция „Разруши мълчанието“ ще бъде г-н Валентин Лазаров – председател на Национална асоциация на общинските служители в България и ръководител на проекта.

Събитието се организира от Национална асоциация на общинските служители в България като заключителна част от кампанията „Разруши мълчанието“ по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 5 „Кампании за повишаване на информираността и чувствителността“, Програма BG 12 „Домашни насилие и насилие, основано на полов признак“ в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 и в партньорство с Norsensus Mediaforum /Норвегия/.

Последно променен на Петък, 13 Май 2016 07:33