Идентификация



В ПАНАГЮРИЩЕ ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТ ДВАНАДЕСЕТИЯ ФЕСТИВАЛ „РОДОЛЮБИЕ“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

„ „Родолюбие“ е фестивал на младостта, на любовта към родината, на патриотизма.

Горд и щастлив съм, че за дванадесета поредна година на панагюрска сцена ще бъдат изпълнени патриотични песни от Вас – младите таланти на България. В продължение на два дни Вие ще пеете новите песни за България и вечните песни за род и Родина, за семейство и дом, за приятелството – за най-значимите човешки ценности. Песни, в които са скътани толкова обич и гордост.

Това не са просто парещи думи и вълнуващи мелодии, а жив пламък от песни, които отекват още по-силно именно тук в Столицата на Свободата, тук – в бунтовно Панагюрище! И нека този пламък на родолюбието, бъде винаги жив, да гори във всяко българско сърце и хилядолетия след нас!

Желая на организатори, участници, жури и зрители – вдъхновение, радост от красотата на слова и музика и мигове на вълнение от досега с Живия пламък на родолюбието!

С вълнение и радост и аз, днес обявявам началото на Дванадесетия фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“, 2016-та!“.


С тези думи днес /16 април 2016 година/ кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки официално откри XII Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2016“.

Тържественото откриване на фестивала се състоя в голямата зала на Театър Дом-паметник.

Песента на фестивала „Българийо, обичам те“ бе изпълнена от Стивъни Джунова – възпитаничка на Обединена школа по изкуствата „Евгений Зумпалов“, с музикален педагог г-жа Нона Немигенчева.

В програмата по официалното откриване на дванадесетия Национален фестивал „Родолюбие“ рецитал  „Поема за Априлското въстание“ представиха ученици от ОУ „20 април“, с преподаватели Нина Истревска и Мирослав Цветков, музикално оформление – Жана Райнова.

В програмата взеха участие и момичетата от Мажоретен танцов състав „Елинор“ при Обединен детски комплекс-Панагюрище, с художествен ръководител Елеонора Найденова.

След официалното откриване фестивалът продължи с изпълненията на вокалните групи от втора възрастова група.

Изпълненията се оценяват от професионално жури в състав: Хайгашод Агасян /известен български инструменталист, певец и композитор/, Светослав Лобошки /композитор и аранжор/ и Дочка Кацарева /литератор, педагог , идеен основател на НФ „Родолюбие“/.

Паралелно с  професионалното жури, изпълненията на участниците се оценяват и от детско жури в състав: Рая Шентова, Екатерина Предьова и Александра Немигенчева.

По традиция, преди официалното откриване на фестивала, организатори и участници, водени от Мажоретен танцов състав „Елинор“ и Духов оркестър „Делчо Радивчев“ при Народно читалище „Виделина-1865“, се включиха в Празнично шествие от централния площад „20-ти април“ до Вечния огън, където в знак на признателност към делото на героите от Април 1876-та бяха поднесени венци и цветя.

Последно променен на Събота, 16 Април 2016 11:24