Идентификация



Експерти на МОН посетиха детските градини в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В рамките на два дни (15 и 16 декември), на посещение в община Панагюрище бяха главният експерт в Дирекция „Образователни проекти и образователни програми“ на Министерство на образованието г-жа Ваня Трайкова и главният експерт „Предучилищно образование“ на Регионалния инспекторат по образование на Министерство на образованието г-жа Мариана Гигова.

В първият ден на посещението (15 декември) се проведе работна среща за обсъждане измененията в новия Закон за предучилищно и училищно образование, който влиза в сила от 1 август 2016 година. В рамките на работната среща експертите на МОН презентираха частта за предучилищното образование от Закона. В дискусия за измененията и допълненията на Закона за предучилищно и училищно образование взеха участие директор дирекция „Образование, култура, социални и младежки дейности“ в Община Панагюрище г-жа Нора Кунчева, директори и учители на детските градини в общината.

Гостите-експерти на МОН посетиха ЦДГ „Брезичка“. Децата от подготвителна група „Слънце“ пресъздадоха обичаи и традиции при празнуването на Бъдни вечер и Коледа в тържеството „В очакване на Коледа“

По време на втория ден от посещението (16 декември), г-жа Трайкова и г-жа Гигова проведоха работна среща със заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Галина Матанова, след което всички посетиха ЦДГ „Първи юни“.

 

С много емоции, топлина и детски усмивки премина откритият урок- тържество „Подготовка за Коледните празници“ на децата от ЦДГ „Първи юни“.