Идентификация



Панагюрище е домакин на съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В рамките на два дни /15 и 16 декември 2015 година/, в град Панагюрище ще се проведе съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район, под председателството на г-н Трендафил Величков – областен управител на област Пазарджик.

На заседанието ще присъстват заместник-министри, представители на министерства, областните управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, представители на управляващите органи на оперативни програми, съфинансирани от фондовете на ЕС, и представители на НПО.

По първа точка от дневния ред на заседанието д-р Емилия Войнова – директор на дирекция в Министерство на труда и социалната политика ще информира присъстващите за състоянието и тенденциите в демографското развитие на Южен централен район.

Г-н Светлан Карталов – главен секретар на Областна администрация Пазарджик ще направи презентация на тема: „Неравенство, бедност и социално изключване в Южен централен район“.

По трета точка от дневния ред на заседанието ще бъдат представени Методически указания за изготвяне на концепциите и схемите за пространствено развитие от доц. д-р Стелиян Димитров – ръководител на проекта „Географика“ ООД.

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки ще представи на присъстващите получените предложения за промени в Закона за публично-частното партньорство, във връзка с изпълнение на Решение №10 от заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, проведено на 1 септември 2015 година.

По пета точка от дневния ред г-н Александър Бойков – главен експерт в Министерство на икономиката ще представи оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия“ 2014-2020 година.

По време на заседанието ще бъдат актуализирани представителите от Регионалния съвет за развитие на Южен централен район в комитетите за наблюдение на оперативните програми за период 2014-2020 година.

В заключение на първия ден от заседанието г-жа Даниела Опълченска – секретар на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район ще обобщи изпълнените Решения на Регионалния съвет за развитие от предходни заседания.

В рамките на втория ден на съвместното заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район ще бъде представена и актуална информация относно активните и предстоящи схеми по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС за периода 2014-2020 година.

Членовете на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район ще имат възможността да разгледат град Панагюрище и да посетят Исторически музей и залата-трезор „Панагюрско златно съкровище“.