Идентификация



Никола Белишки направи първата копка на ЦНСТ за деца с увреждания в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Вчера на обед официално стартира строителството на Центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания в град Панагюрище.

 

Кметът на общината Никола Белишки, придружен от двамата си заместници Галина Матанова и Георги Павлов, направи първата копка на обекта. Гости на събитието бяха директорът на Регионална дирекция “Социално подпомагане” – Пазарджик и директорът на Дирекция “Социално подпомагане” – Панагюрище  Атанаска Цоцоркова.

 

Договорът за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма Регионално развитие” (2007-2013) по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/1.1-12/2011 “Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск” за реализация на проект “Изграждане на център за настаняване от семеен тим за деца с увреждания в гр. Панагюрище” бе подписан на 20 март 2012 година.

Във връзка с изпълнението на договора по проекта, на 28 март 2013 година кметът на община Панагюрище подписа договори за строително-монтажни работи и строителен надзор. Фирмата изпълнител е  “Запрянови-03” ООД, Асеновград. Срокът за изпълнение е сто дни.

 

Проектът за изграждане на Център за настаняване от семеен тип в Панагюрище е на обща стойност 767 785,44 лева и е с продължителност 24 месеца. Капацитетът на центъра за деца с увреждания в Панагюрище ще е 12+2 деца. На територията на област Пазарджик има пет центъра – три в областния град и по един в Пещера и Велинград. Този в Панагюрище ще е шестият.