Идентификация



От месец ноември Обединената школа по изкуствата в Панагюрище е с нови такси Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Заниманията в Обединена школа по изкуствата “Евгений Зумпалов” при Театър Дом-паметник, Панагюрище ще бъдат с нови такси от месец ноември, тази година. По предложение на кмета на община Панагюрище г-н Никола Белишки, решението бе взето от Общински съвет на последното му заседание на 31 октомври.

Учениците до трети клас, включително, които посещават индивидуални занимания по музикален инструмент, пеене, елементарна теория на музиката и солфеж, 8 учебни часа по 30 минути месечно, ще заплащат месечна такса в размер на 12 лева. За същите занимания, но при учебен час от 45 минути, учениците от четвърти клас и по-горните класове ще заплащат по 17 лева на месец. Груповите занимания по елементарна теория на музиката и солфеж ще бъдат с месечна такса три лева за 4 учебни часа на месец по 45 минути всеки за ученик, който посещава индивидуални занимания по музикален инструмент или пеене.

Промяната в размера на таксите при посещения на групови занимания по танци, чуждоезиково обучение и изобразително изкуство ще бъде съобразена с възрастовата група. За ученици до трети клас, включително – по 12 лева на месец за 8 учебни часа по 30 минути. За учениците от четвърти клас и нагоре – по 15 лева месечна такса за 8 учебни часа по 45 минути.

С намаление от 50% на месечната такса в различните изучавани дисциплини ще се ползват сираци и полусираци, инвалиди с група инвалидност над 50%, близнаци и всяко второ и трето дете от семейство, което посещава школата. Намалението ще важи и за деца, които посещават повече от една специалност.