Идентификация



Община Панагюрище кандидатства с проект по Програма “Деца и младежи в риск” Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

На 25 септември 2013 година Община Панагюрище внесе в Министерство на образованието и науката проектно предложение “Заедно можем повече – за подобряване благосъстоянието на децата в риск на територията на община Панагюрище”, в рамките на Компонент 2 “Грижа за деца в риск” на Програма BG06 «Деца и младежи в риск» по Финансовия механизъм на Европейското икономическо простронство 2009-2014 г. (ФМЕИП).

Основната цел на Компонент 2 от Програмата е по-добра подготовка за училище за деца в уязвимо положение, включително и от ромски произход, по-добри социални умения на децата на възраст от 3 до 6 години, по-добри езикови умения при деца, говорещи различен от българския език.

В рамките на проекта, като целеви групи, ще бъдат обхванати децата от петте детски градини на територията на град Панагюрище. Предвижда се да бъдат назначени двама образователни ромски медиатори.

С реализацията на проект “Заедно можем повече – за подобряване благосъстоянието на децата в риск на територията на община Панагюрище” ще се подобри достъпа до качествени предучилищни образователни и социални дейности за децата в неравностойно положение, в това число и децата от ромски произход.