Идентификация



Тържествено отбелязване Деня на Независимостта в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В Панагюрище днес тържествено бе честван Националния празник на България - 22 септември -  Деня на Независимостта.

В 10:30 часа на централния площад в града, под звуците на химна на България, изпълнен от Духов оркестър "Делчо Радивчев", кметът на община Панагюрище Никола Белишки издигна националното знаме.

Празнично шествие, водено от Представителния мажоретен състав на Средно общообразователно училище "Нешо Бончев", се отправи от площад "20-ти април" към площад "Цар Освободител".

Благодарствен молебен бе отслужен от Архиерейския наместник на Панагюрска духовна околия протоиерей Атанас Манолов.

Кметът на Панагюрище г-н Белишки поздрави жителите и гостите на града и общината със 105-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. Той подчерта, че в днешния ден на всички нас е нужна мъдрост, обща цел и обща воля, че само с ясни цели, последователни действия, вяра и единение, всички ние можем да работим за успеха и добруването на нашата община и на нашата родина.

С минута мълчание и поднасяне на венци и цветя пред Войнишкия паметник бе почетена паметта на героите на България.

Празникът завърши с концерт на Представителния мажоретен състав на Средно общообраазователно училище "Нешо Бончев".

На тържественото отбелязване Деня на Независимостта в Панагюрище присъстваха народният представител Христо Калоянов, общински съветници от Общински съвет - Панагюрище, директори, преподаватели и ученици от училищата в града, много граждани - жители и гости на община Панагюрище.