Кметът на общината г-н Желязко Гагов стисна ръката на всеки седмокласник от ОУ „Двайсти април” Печат Е-мейл
Написано от PR   


Пожелавам си седмокласниците да запазят детските си очи, защото в тези очи Панагюрище винаги ще бъде техният дом. Това каза кметът на община Панагюрище г-н Желязко Гагов в приветствието си към учениците от ОУ „Двайсти април” в началото на тържествената церемония за връчване на свидетелствата за завършено основно образование.


Събитието се проведе на 3 юли в голямата зала на Народно читалище „Виделина-1865” и на него присъства и заместник-кметът инж.Стоян Бодуров. По традиция тържеството започна с посрещане на училищното знаме. Тайната на изкуството, магията на театъра и въздействието им върху човешката душа бяха акцентите в думите на водещите. За да ги затвърдят, песни изпяха талантливите Наталия Пашова и Мария Димитрова, а група седмокласници представиха драматизацията „Не е куче като куче” по Чудомир.


От представянето на учениците стана ясно, че едно от нещата, които са научили през седемте години в ОУ „Двайсти април”, е да разпознават красотата навсякъде около тях.

С насърчителни думи към завършващите се обърнаха докторът по дентална медицина Генка Врагова и студентът по право в СУ „Св.Климент Охридски” Ангел Евтимов, възпитаници на училището. Двамата подчертаха, че ОУ „Двайсти април” се е утвърдило като среда, която изгражда мислещи хора, и пожелаха на априлци да се научат да казват „Благодаря”, да влагат сърце в това, което правят, и да не спират да мечтаят.


Силно развълнувана, прочувствено послание към седмокласниците отправи директорът на училището г-жа Дида Карайлева, а след нея класните ръководители г-жа Диана Гетова и г-н Красимир Костов.

Освен свидетелството си за завършено основно образование, всеки седмокласник получи за спомен сувенир с бродирани лого на училището и собственото си име. Пожелавайки им да упражняват всеки ден обич, кметът Гагов стисна ръката на всеки седмокласник.