ИдентификацияЗапазва се размерът на промилите за такса битови отпадъци Печат Е-мейл
Написано от PR   


С грижа за жителите на община Панагюрище и бизнеса в нея, Общинска администрация внесе предложение в Обшински съвет - Панагюрище размерът на промилите за такса битови отпадъци през 2024 година да не се променя. Предложението бе одобрено и гласувано от местния законодателен орган на заседание на 15 януари.

Това бе един от акцентите, които открои кметът на община Панагюрище Желязко Гагов по време на пресконференция днес. Той допълни, че се планира закупуване на нова сметосъбирачна машина, за да се подобри честотата на извозване на битовите отпадъци.

Във връзка с опазване на околната среда, кметът Гагов съобщи, че изграждането на втората клетка на Регионалното депо за битови отпадъци ще приключи през м.април, след което ще започне рекултивацията.

На вниманието на общинското ръководство са и 12-те проекта на Общината, които са включени в държавния бюджет за 2024 г. на обща стойност близо 30 милиона лева. Три от проектите са за реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа в селата в селата Панагюрски колонии, Бъта и Баня. Планира се подготовка на проекти за останалите села в Панагюрска община.