ИдентификацияЖители на Панагюрище се интересуват от санирането на жилищни сгради Печат Е-мейл
Написано от PR   


Натрупвани с години проблеми в детските градини в селата  Бъта и Оборище споделиха  директорите на двете образователни институции днес, 19 февруари, в приемния ден на кмета на община Панагюрище Желязко Гагов. От разказа им стана ясно, че състоянието на сградния фонд и начинът на отопление са теми, за които трябва да се търси решение. Затрудняващ работата проблем е и недостигът на учители.


И в двете детски градини групите са смесени, като в едната децата са 27,   от които 4 със специални образователни  потребности /СОП/, а в другата детска градина децата са 24.


Част от другите въпроси, които гражданите поставиха през кмета, бяха свързани със саниране на жилищни блокове. През последните години в Панагюрище са обследвани едва 6 блока, а са вкарани в проект само 2 от тях.


Кметът Желязко Гагов проведе интересен разговор и с трима самодейци от Кукерска група „Рогач” от с.Оборище. Тримата са участници и в Групата за автентичен фолклор „Ламба-Ламба”  към местното читалище .

Около 20 граждани прие днес кметът Желязко Гагов. Част от тях търсеха съдействие за работа, други питаха за общински жилища.


Последно променен на Понеделник, 29 Януари 2024 10:48