Идентификация



Кметът на община Панагюрище Никола Белишки връчи наградата за краеведска дейност „Любородие” Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


Kметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки връчи общинската наградата за краеведска дейност „Любородие” на тазгодишния носител – Дида Гемиджиева. Г-жа Гемиджиева е доказан радетел за запазването, укрепването и развитието на националната идентичност. Героите, темите и действието в книгите ѝ отразяват живота в Панагюрище и постигат силен възпитателен, образователен и емоционален ефект, като разпалват родолюбиви чувства.

Награждаването се състоя в актовата зала на училище „Двайсти април“ по време на тържественото честване на патронния празник на Основното училище, на 20 април. Наградата за краеведска дейност „Любородие“ e учредена от Община Панагюрище и Основно училище „Двайсти април“ – представлява грамота, плакет и парична сума и се присъжда за активна научно-изследователска и популяризаторска  дейност в областта на краезнанието.

По време на събитието г-н Белишки поздрави сърдечно г-жа Гемиджиева за цялостната ѝ творческа дейност посветена на Панагюрище, изрази благодарността си към директора, учениците, родителите и екипа на Основно училище „Двайсти април”, и пожела на всички здраве, като акцентира, че в основата на успеха е силата на родовата памет и корени.

След официалната церемония за връчване на наградата „Любородие”, учениците от Основно училище „Двайсти април” представиха спектакъла „Силата на българския дух“ по мотиви от разказа „Решение № 1424“ от Цончо Родев, написан по действителен случай.

Последно променен на Петък, 21 Април 2023 13:51