Идентификация



Община Панагюрище стартира процедура за набиране на кандидати за финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


На основание Правилник за подпомагане финансирането на ин витро процедури на лица с репродуктивни проблеми на територията на община Панагюрище, приет с Решение № 597/25.10.2018 година на Общински съвет –Панагюрище

О  Б  Я  В  Я  В  А  М:

І. Критерии за финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция при лица с безплодие, лечимо преди всичко с АРТ методи:

1. Кандидатите да са кандидатствали за финансиране на ин витро чрез Център за асистирана репродукция.

2. Да са български граждани, притежаващи постоянен и настоящ адрес на територията на община Панагюрище през последните три години. При двойки във фактическо съжителство и при семейства на това условие следва да отговаря поне единия от кандидатите.

3. Да нямат парични задължения към Община Панагюрище и общинските търговски дружества.

4. Да са здравно осигурени – с непрекъснати здравноосигурителни права.

ІІ. Необходими документи:

1.    Заявление по образец (file icon doc Приложение № 1).

2.    Декларация (file icon doc Приложение № 2).

3. Лична карта на заявителя и на съпруга/партньора (документите се връщат след сверяване на данните в заявлението).

4. Писмена декларация в свободен текст, че лицата не са одобрени за цялостно или са одобрени за частично финансиране от други източници.

5. При двойки във фактическо съжителство – писмена декларация в свободен текст за удостоверяване на семейното положение.

6. Заповед за одобрение или мотивиран писмен отговор за отказ за финансиране на директора на Центъра за асистирана репродукция.

7. Удостоверение за брутния доход на семейството/двойката във фактическо съжителство за предходните дванадесет месеца.


ІІІ. Място и срок за подаване на документите:

Документите за кандидатстване ще бъдат приемани в Център за административно обслужване при Община Панагюрище, пл. „20-ти април” № 13 от 20.04.2023 година до 22.05.2023 година (включително).


НИКОЛА БЕЛИШКИ   /П/

Кмет на община Панагюрище


Последно променен на Вторник, 18 Април 2023 08:47