Идентификация



Над 330 изпълнители ще разпалят „живия пламък” на „Родолюбие’ 2023” Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   

През всичките години от създаването си, фестивалът „Родолюбие” има безспорен успех и напълно заслужен авторитет като едно от най-добрите издания за патриотична песен в България. Той печели все повече последователи, съмишленици и приятели от цяла България, които събира в Панагюрище през месец април.

С всяка изминала година броят на участниците се увеличава, като в тазгодишното издание на XVIII Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбиe” Панагюрище ’2023 участие ще вземат над 330 изпълнители от 38 населени места – Велинград, София, Димитровград, Стара Загора, Пловдив, Хисаря, Дряново, Берковица, Перущица, Карлово, Белица, Габрово, Ямбол, Сопот, Бургас, Гоце Делчев, Кюстендил, Хасково, Казанлък, Първомай, Русе, Калугерово, Варна, Плевен, Севлиево, Балчик, Дупница, Кърджали, Пазарджик, Силистра, Кричим,  Юруково, Дългопол, Елин Пелин, Огняново, Герман, Черногорово, Панагюрище.


Фестивалът, чиято цел е да издигне националното самосъзнание, да разпали родолюбиви чувства и даде поле за изява на млади таланти, ще се проведе на 22 и 23 април в Театър Дом-Паметник, град Панагюрище. Организатори на събитието са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище, а XVIII-тото издание е посветено на 175-тата годишнина от рождението на Христо Ботев и 150-тата годишнина от гибелта на Васил Левски.

Изпълнителите ще бъдат оценявани от професионално жури, което ще оценява подбора на репертоара, съобразно възрастта, интонация, вокална техника, художественост на изпълнението и сценична реализация.

Участието в конкурса е напълно безплатно, като всички участници и ръководители ще получат грамота, а най – добрите изпълнения и в 4-те  възрастови групи ще бъдат отличени със златни, сребърни и бронзови купи и медали.

Специалната награда и тази година е престижната статуетка "Живият пламък", като участниците ще се съревновават и за подсигурените: Награда на Община Панагюрище, Награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева, Награда на "Асарел - Медет" АД, Награда на "Оптикс" АД, Награда на Център за подкрепа за личностно развитие - Панагюрище, Награда на Лайънс клуб - Панагюрище, Награда на Национален дворец на децата - град София, Награда на младежкото жури, Награда за сценична реализация.

Последно променен на Понеделник, 10 Април 2023 13:58