Идентификация



Европейската седмица на спорта стартира в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   

Oсмото издание на Европейската седмица на спорта  #BeActive стартира в Панагюрище, в зала „Арена Асарел“, на 23 септември.  Събитието бе организирано от Министерството на младежта и спорта, Община Панагюрище и Асоциацията на спортните клубове в община Панагюрище.

Много положителни емоции, спортен дух и ентусиазъм изпълваха препълнената „Арена Асарел“- център на събитието.

Като домакин кметът на община Панагюрище  г-н Белишки първи приветства всички спортисти и гости, акцентирайки, че „изборът Европейската седмица на спорта да стартира именно в Панагюрище е признание за развитието на спорта в община Панагюрище“. Кметът благодари и на „Асарел-Медет” и на „Тракийски хотелиери” за активното им съдействие  за устойчиво развитие на спорта, както и за подкрепата за приза „Панагюрище – Европейски град на спорта 2022”.


Символичното  начало на инициативата бе поставено от заместник-министъра на младежта и спорта г-н Петър Бучков, който връчи почетен плакет на кмета на община Панагюрище г-н Белшки за отличното партньорство при реализиране на кампанията.

На събитието присъстваха много официални гости: г-н Васил Миленчев-старши експерт в дирекция „Регионална координация и контрол“ на Министерството на младежта и спорта за област Пазарджик, г-н  Райко Василев - полицейски инспектор „ Пътен контрол“  към РУ на МВР-Панагюрище, представители на МВР-Панагюрище, директори на училища, детски градини и социални институции, както и г-жа Бисерка Янева- директор  „Човешки ресурси“  в  „Асарел Медет“ АД и г-н Николай Иванов - управител на  „Тракийски хотелиери“ ЕООД, които също отправиха приветствия и изразиха готовност за подкрепа при бъдещи инициативи.

Посланици на спорта на Панагюрище, излъчени от спортните клубове в община Панагюрище за най-високи отличия в международни и национални състезания, Мария Оряшкова, Каролина Лилова, Десислава Ботева, Нелина Петришка, Силвана Байкова, Илчо Машев и Ваня Шиндарова бяха част от спортното събитие.



С демонстрации, изпълнени с много спортен  хъс,  местните спорни клубове по футбол,  хандбал, самбо, джудо, таекуон-до, кик бокс, шах, волейбол, тенис ,тенис на маса и клубовете по мотоциклетизъм и картинг наситиха събитието като показаха сила, дисциплина и безупречни спортни умения.


Панагюрище отново се отличи като амбициозен спортен център и показа, че правим това заедно и че всички ние можем да сме #BeActive.

Последно променен на Понеделник, 26 Септември 2022 12:23