ИдентификацияКампанията „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО” Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


Ръководството на Община Панагюрище, Ви кани да се включите Кампанията „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО” на bTV Media Group Group, която е най-мащабната доброволческа инициатива у нас и цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.

Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас ще се проведе под надслов „Подай ръка на природата“, в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”.

През 2022 г. Световният ден на почистването на планетата, в който за шести пореден път ще се включи и България, ще се проведе на 17 септември (събота). Инициативата не се фокусира върху поставянето на рекорди в рамките на една дата, а продължи да призовава стотиците хиляди доброволци на инициативата за ежедневна грижа към средата, в която живеем, в съчетание с отговорност един към друг.


Всички доброволци могат да участват в инициативата с малки индивидуални или семейни акции за почистване на градинките и любимите си места за отдих, като организират семейни пикници с нулев отпадък, боядисат пейките пред блока, засаждат дървета, поставят къщички за птици и предават нататък добрия пример не само на 17 септември, когато ще се проведе World Clean Up Day 2022, но и всеки ден.

Очакваме да ни уведомите за Вашата организация за посочения ден, като Общината има готовност да предостави материали за почистване (ръкавици и чували). Екипи на ОП „ЧИСТОТА“ ще извозят заявените от Вас събрани отпадъци.

Последно променен на Сряда, 07 Септември 2022 11:17