Идентификация



Проведе се общинският кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата Печат Е-мейл
Написано от Administrator   


alt

Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата се организира и провежда в изпълнението на държавната политика по Безопасност на движението по пътищата, насочена към насърчаване на учащите се към безопасно и културно поведение на пътя и е включено в календара на МОН за ученическите олимпиади, националните състезания и националните състезания по професии през учебната 2021/2022 година.

Основна цел на състезанието е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците за спазването на правила и формирането на култура за безопасно поведение на пътя.

alt

Общинският кръг на Национално състезание по Безопасност на движението по пътищата се проведе на 05.05.2022 година, съгласно приетия от МОН регламент в две части: писмен тест и практически тест. Домакин на състезанието бе Основно училище „Проф. Марин Дринов“. В него взеха участие ученици от Основно училище „Проф. Марин Дринов“ с ръководител г-жа Петранка Панчева, Средно училище „Нешо Бончев” с ръководител Стефан Дошков и Основно училище „Двайсти април” с ръководител Красимир Костов.

alt

Учениците показаха отлични познания по безопасност на движение по пътищата и демонстрираха майсторски умения в управлението на велосипед.

alt

alt

След края на практическия тест, комисията отличи участниците, както следва:

Първа състезателна група:

I място – Основно училище „Проф. Марин Дринов“ с ръководител г-жа Петранка Панчева

alt

II място – Основно училище „Двайсти април” с ръководител Красимир Костов

alt

III място – Средно училище „Нешо Бончев” с ръководител Стефан Дошков

alt

Втора състезателна група:

I място – Средно училище „Нешо Бончев” с ръководител Стефан Дошков

alt

Община Панагюрище ще бъде представена на 14.05.2022 година на областния кръг на състезанието в град Пазарджик от: I състезателна група - ученици от V - VII клас – отборът на Основно училище „Проф. Марин Дринов“ и II състезателна група – ученици от VIII - X клас - отборът на Средно училище „Нешо Бончев”.

Успех на участниците!

Последно променен на Четвъртък, 05 Май 2022 15:50