Идентификация



Класирани са проектите по програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   


alt

Приключи конкурсът за проекти по програма „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“, обявен от Община Панагюрище.

Одобрени за финансиране от Община Панагюрище са 31 проекта на обща стойност 60 754 лв. Сред тях са подадени от спортните клубове – 18 проекта, от училища и детски градини – 12, от неправителствени организации и от частни фирми – 2 проекта. Проектите бяха оценявани от комисия, определена със Заповед на кмета на общината. Предстои подписването на договори с одобрените кандидати и реализиране на дейностите.

Класираните проекти ще допълнят годишния общински спортен календар, който включва значими спортни събития, популяризиращи както физическата активност и масово практикуване на спорт в свободното време, така и високите професионални спортни постижения като дългосрочна инвестиция и мотивация за здравословен живот.

Информация за класираните проекти може да намерите в секция „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“ в сайта на Община Панагюрище.

Програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“ е един от приоритетите за насърчаване и подкрепа на знанието за активен и здравословен начин на живот на всички възрасти; стимулиране на социално сближаване и приобщаване на различни социални групи към спорт; популяризиране и подпомагане дейността на професионални и любителски спортни клубове и сдружения.

Отделно Община Панагюрище ще финансира спортните клубове за тяхната спортна дейност чрез общинската субсидия.

Продължава и финансирането с общински средства на издръжката на общинската спортна база.

Друг основен приоритет в рамките на годината ще бъде обновяване и модернизирането на спортната инфраструктура, включително и чрез изграждане на нова, в община Панагюрище.

В секция „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“ в сайта на Община Панагюрище може да видите и логото на „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“. То ще бъде публикувано във всички официални документи, свързани с програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“, на интернет страниците на всички партньори и в профилите в социалните мрежи. Ще бъде разпространено сред спортни клубове и ангажирани с изпълнението на Програмата институции, организации и лица, ще бъде поставено на грамоти, награди, плакети като неотменна част от визуалната идентичност на всички събития, случващи се в рамките на инициативата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“.

Последно променен на Сряда, 06 Април 2022 14:14