ИдентификацияНачало на творческата учебна година на Център за подкрепа за личностно развитие - Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


На 1 октомври, Световния ден на музиката и поезията, в община Панагюрище стартира новата учебна година на Център за подкрепа за личностно развитие - Панагюрище.

 

ЦПЛР-Панагюрище осъществява общинската политика за осигуряване на обща подкрепа за личностно развитие на децата и учениците от 5 до 19 годишна възраст, като организира дейности за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата им в областта на науките, технологиите, изкуството и спорта, глобалното, гражданско и здравно образование, както и за кариерно ориентиране и консултиране.

През тази учебна година в ЦПЛР-Панагюрище ще се обучават 424 деца и ученици, организирани в  41 педагогически форми.

В област „Наука и технологии“ ще работят: профил „Екология и опазване  на околната среда” –  клуб „Природознайко”; профил „Приложно-технически” – кръжок „Компютърен свят”; профил „Хуманитарно-обществен“ – клуб „Родолюбие“, Общински ученически парламент и клуб „Млад предприемач“.

В област „Изкуства“: профил „Литературно творчество“ – клуб ”Репортер” и творческо студио; профил „Музикално изкуство“ – състав  камерна музика-пеене         и състав  камерна музика-пиано; профил „Танцово изкуство“ –  школа по народни танци, клуб „Спортни и модерни танци” и мажоретен състав; профил „Изобразително и приложно изкуство“ – школа „Изобразително изкуство“.

В област „Спорт“: Профил „Колективни спортове“ – клуб „Екотуризъм”.

Центърът ще предлага и психологична подкрепа за 1 клас и логопедична подкрепа за предучилищна възраст.

Община Панагюрище пожелава успешна и ползотворна творческа година на екипа и ученици на ЦПЛР-Панагюрище!

 

Община Панагюрище честити празника  1 октомври – Денят на музиката и поезията –   и на всички творци, поети и музиканти,  владеещи  изкуството да създавате красота с рими и звуци!

С пожелание никога да не секва творческото вдъхновение, креативността и приливът на ентусиазъм в душите Ви!

Бъдете здрави и не спирайте да правите света ни по-цветен, по-добър и по-споделен!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!