Идентификация



Кметът и заместник-кметът на община Панагюрище посрещнаха участниците в международния младежки проект „Твоето бъдеще е в твоите ръце“ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
alt
На 24 юни, в сградата на Община Панагюрище, кметът -г-н Никола Белишки и заместник - кметът „Хуманитарни дейности“ г-жа Галина Матанова посрещнаха с „Добре дошли“ участниците в международния младежки проект „ Твоето бъдеще е в твоите ръце“ и г-н Костадин Топалов – основател на СК „Топалов“.
Млади хора от България, Румъния, Сърбия и Северна Македония проведоха среща с кмета на Община Панагюрище г-н Никола Белишки и заместник - кмета "Хуманитарни дейности" г-жа Галина Матанова. Повод за творческата среща е работата по проект "Твоето бъдеще е в твоите ръце”, по програма Еразъм+ на ЕС, изпълняван от СК “Топалов“ на територията на град Панагюрище.

alt

Г-н Костадин Топалов изрази задоволство от възможността да бъде обсъдена темата за младежката безработица в контекста на европейския дневен ред. Според него младежката заетост е сред основните ангажименти и отговорности на политиците.
От изводите и анализите, които бяха направени, по време на проведената среща, стана ясна необходимостта от адаптиране и прилагане на иновативни практики в областта на образованието и професионалното ориентиране, както и от дейности, които да адресират изграждането и подобряването на уменията за заетост в младите хора.
Г-н Никола Белишки се съгласи с мнението на г-н Топалов за остротата на проблема с младежката заетост и определи като едно от най-важните решения в социалната област именно приетите от Община Панагюрище мерки за преодоляване на младежката безработица. Г-н Белишки подчерта, че са приети редица решения в областта на социалната политика, които да подобрят живота на гражданите.Заместник-кметът г-жа Галина Матанова отбеляза, че темата за младежката безработица е чувствителна не само за Европа, но и за нашата страна. Тя подчерта, че през последните няколко години както на европейско ниво, така и в България, са положени много усилия за справяне с последиците от икономическата криза и овладяване на трудната ситуация в някои държави-членки, съпроводени с постигане на консенсус около наистина нелеки решения. Според нея намирането на устойчиви решения, които да предотвратят появата на нови подобни рискове за Съюза в бъдеще, неминуемо изисква по-задълбочена интеграция между държавите-членки.

alt

alt

alt

С пожелания за пълноценни преживявания, опознаване на забележителностите и духа на хората на Панагюрище, участниците в срещата си пожелаха „До нови срещи“.

alt

Последно променен на Четвъртък, 24 Юни 2021 20:29