ИдентификацияАнкетна карта за избор на носители на наградата „Учител на годината“ 2021 -Предучилищно образование
 
Анкетна карта за избор на носители на наградата „Учител на годината“ 2021 -Начален етап на основна образователна степен
 
Анкетна карта за избор на носители на наградата „Учител на годината“ 2021 - Прогимназиален етап на основна образователна степен
 
Анкетна карта за избор на носители на наградата „Учител на годината“ 2021 - Средно образование
 
КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ ЗА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2020 ГОДИНА Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Община Панагюрище представя календар на културните събития за месец октомври, с желанието за подем на духовния живот в родния ни край.
Предвидени са две тържествени церемонии - връчването на поименната студентска стипендия Проф. Марин Дринов и награждаване на лауреатите от Националния ученически конкурс за награда на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. На 16 октомври, в кино Модерен театър, ще бъде излъчен документалният филм Танцът на пингвините, съдържащ специални благодарности към проф. д-р Лъчезар Цоцорков за неговата неоценима помощ за поддържането на българската база на Антарктида.
182 години от рождението на проф. Марин Дринов, ще отбележим и с поклонение и полагане на цветя пред паметника му.
Отново през октомври честваме 190 години от рождението на Димитър Кокльов. На паметника му, в село Оборище, ще бъдат поднесени цветя.

Изкуство с панагюрски дъх – творчество от общността за общността, започва с изложбата на акад. арх. Богоя Сапунджиев Земя завинаги, по случай 90-тия юбилей на автора и продължава с изложбата С пулса на твореца, в която ще се представят творбите на местните художници, участвали в общинския пленер. Фотоизложба Есенна Баня,приканва да уловим красивия миг на есенната красота в китното село. На 28-ми октомври Исторически музей – Панагюрище ще открие обновената Панагюрска златарска школа. Творческият проект Изкуство с панагюрски дъх – творчество от общността за общността” ще приключи на 30 октомври с концерт на смесения хор към Народно читалище Виделина, озаглавен Не се гаси туй, що не гасне.

Културният календар планира и представянето на нови книги – Дълг и чест: Марин Дринов на автора Боян Ангелов, Легенда за синора и Ожадняла река на журналиста Румен Стоичков и стихосбирката Почти всичко е наред на Виолета Кунчева.

Читалищата, на територията на община Панагюрище, ще отбележат международния ден на възрастните хора и деня на българската поезия и музика с песни, кулинарна изложба и седянка на самодейците от третата възраст.

В последните дни на месец октомври, заключителните събития са по два проекта - Осмисляне на свободното време с красива и чиста околна среда в ЦПЛР – Панагюрище и концерт по проект Знаещи, здрави, силни, творящи на сдружение На орището, финансиран от Община Панагюрище по програмата МЛАДЕЖКИ ПРОЕКТИ 2020.

Всички мероприятия са организирани при спазване на мерките за борба с разпространението н COVID-19.

Каним жителите и гостите на община Панагюрище да посетят събитията.

Можете да изтеглите Културния календар от тук

Последно променен на Сряда, 30 Септември 2020 14:18