Идентификация



Успешно приключи програма BASE „Бизнес академия за стартиращи предприемачи” 2020 в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Administrator   


alt

На 10.09.2020 г., в община Панагюрище приключи четвърти сезон на програма BASE „Бизнес академия за стартиращи предприемачи”.Програмата е на Индустриален клъстер Средногорие, в партньорство с „Асарел – Медет” АД, Фондация „Америка за България” и Община Панагюрище.

„Асарел – Медет” АД подкрепи инициативата за развитие на местното предприемачество, като за втора година беше партньор на Клъстера при реализацията на проекта в Панагюрище и осигури средствата за наградния фонд.


alt

Двадесет и шест участници се обучаваха от успели български предприемачи, как да построят основите на своя малък бизнес. Шестнадесет от тях защитиха своите бизнес планове пред компетентно жури , представлявано от Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии”, Фондация „Америка за България”, проф. Цветан Давидков, Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски” , г-н Борислав Враджалиев, Behind and Beyond Victory.

Всички участници получиха сертификати за тяхната мотивация и активно участие по време на курса, но само четирима от тях споделиха наградния фонд.


alt

На първо място журито класира два бизнес плана – Татяна Пенчева, от село Бъта, с проект за ферма за калифорнийски червеи и производство на биотор , и на семейство Павел и Кунка Вутови, с план за оранжерия за цветя към собствения им цветарски магазин.

alt

Второто място беше поделено от двама местни предприемачи – Кунка Каишева, която представи своята идея за бутикова пекарна „Кунси” и Петя Настева, с нейното арт ателие „Изработено със сърце”.

Програма BASE продължава да насърчава хора от региона да стартират или доразвият свой собствен бизнес, като по този начин се грижи за икономическото и социално развитие в Средногорието.

Община Панагюрище благодари на организаторите за инициативата и инвестицията в местните предприемачи.

Последно променен на Понеделник, 14 Септември 2020 08:41