Идентификация



356 изпълнители ще вземат участие в XIV Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2018“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


На 21 и 22 април 2018 година в Панагюрище ще се проведе XIV-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2018“.

Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘ 2018“ има конкурсен характер. В конкурсната програма могат да участват индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в три възрастови групи:

I-ва възрастова група – от I до IV клас;

II-ра възрастова група – от V до VIII клас;

III-та възрастова група – от IX до XII клас.

356 изпълнители от 22 населени места – Берковица, Благоевград, Бургас, Велико Търново, Велинград, Казанлък, Карлово, Кюстендил, Лом, Мездра, Монтана, Нови хан, Панагюрище, Пловдив, Русе, Севлиево, София, Стара Загора, Стрелча, Хасково, Хисаря, Устина ще изпълняват български песни с патриотична насоченост.

Общо 114 са получените заявки за индивидуални изпълнения, от които 67 - първа възрастова група, 32 - втора възрастова група и 15 – трета възрастова група.

Получените заявки за изпълнения на вокални групи са 24, като от тях 13 – първа възрастова група, 6 – втора възрастова група и 5 – трета възрастова група.

Получените заявки за вокални дуети са 12, от които 4 – първа възрастова група, 5 – втора възрастова група и 3 – трета възрастова група.

В конкурсната програма индивидуалните изпълнители и вокалните формации ще участват с по две песни. Първата песен задължително трябва да бъде с патриотично съдържание, а втората песен може да бъде патриотична или забавна.

Изпълненията ще бъдат оценявани от професионално жури и детско жури. Те ще оценяват подбора на репертоара /съобразно възрастта/, интонация, вокална техника, художественост на изпълнението и сценична реализация.

За победители в конкурса са осигурени следните награди:

- Специална награда „Живият пламък“;

- Диплом, медали и купи за индивидуалните изпълнители и формация за I, II и III място за всяка възрастова група;

- Награда на Община Панагюрище;

- Награда на детското жури;

- Награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева – изявен учител по музика от град Панагюрище;

- Награда за сценична реализация;

- Награди на институции, фондации и фирми.

Организатори на XIV-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2018“ са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие- Панагюрище.

Фестивалът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката за 2017/2018 година. Посветен е на 140-та годишнина от Освобождението на България и 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев.

Програма на XIV Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2018“