Поздрав от кмета на община Панагюрище Никола Белишки по повод Деня на народните будители Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Първи ноември - паметен ден от Вечния календар на България.

Празник на духовността, на националното ни самочувствие, на българската ни идентичност.

Ден за преклонение пред духовници, книжовници, учители, просветители и революционери - пазители на духа, вдъхновители на надеждата, съзидатели на силата на народа ни - тези, които го поведоха по пътя на Възраждането и завещаха на бъдните поколения стремеж към знание, будност и национална идентичност.

Ден за почит към онези родолюбци, които в мрачните времена на духовна и национална разруха, пробуждаха народа чрез слово и оръжие, воюваха за вярата и за езика български, за свободата и за просперитета на отечеството ни.

Ден, в който отново и отново изразяваме уважение към съвременниците ни, които продължават и днес да пренасят духа, силата и любородието на нашите предци напред.

Ден за благодарност към тези, които отдаваха и отдават живота и труда си на каузата да ни учат - че трябва да умеем да крачим с времето, че само ако сме богати с дух и знание, не ще останем бедни, че пътят на личностното ни израстване не съвпада с пътя на нихилизма, а с този на националното ни самочувствие, че добруването трябва заедно да съградим - с мъдрост и любов, с просвета и духовност, с уроците на миналото и с вяра в бъдещето!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ, УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ!

 

НИКОЛА БЕЛИШКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ