Идентификация



Заместник-кметът Галина Матанова бе гост на официалното откриване на Природния център „Спиралата на живота“ в СУ „Нешо Бончев“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Природният център „Спиралата на живота“ в СУ „Нешо Бончев“ днес бе официално открит.

Проектът за изграждането на природния център в училището е реализиран по програмата „Училища на бъдещето“ на Фондация „Америка за България“.

В рамките на проекта е изградена благоприятна образователна среда за обучение по природни науки, включваща 4 обновени кабинета, 3 хранилища и помещенията в близост до тях, закупени са модерна техника и лабораторни уреди.


Обновените кабинети „Атом“, „Молекула“, „Клетка“ и „Вселена“ описват мислена спирала на живота. Пространството около кабинетите е превърнато в мини ботаническа градина, мини обсерватория, кътове за методична и екипна работа.



„Училище – лаборатория,  с нови модернизирани и приобщени зони за общуване, наука, творчество – с нови образователни инструменти, технологии и учебна среда; ученици – светооткриватели, амбициозни и дръзновени; учители – мотивирани и позитивни, висококвалифицирани специалисти, с които можем да се гордеем.  Тук се чувства вдъхновението и желание за споделено познание, чувства се и духът на хората, които градите тази среда – учители, ученици, приятели, местната общност, фондация „Америка за България“... Благодаря на всички, които днес с присъствието си, засвидетелствате уважение към труда на екипа, подкрепяте и насърчавате успеха на младите хора на община Панагюрище. Нови образователни политики се градят на добри работещи практики. Желая Ви смело напред с хъс, дерзайте, споделяйте науката, обичайте живота, който заедно съграждате в родното училище“ – бяха част от думите на г-жа Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище към учители, ученици, екипите по разработването и изпълнението на проекта и представителите на местния бизнес.


В рамките на един час, в приятна атмосфера, бяха демонстрирани част от възможностите на Природният център „Спиралата на живота“ в СУ „Нешо Бончев“.


Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ в размер на 150 000 лева, а останалата част от парите са събрани от училищната общност и местния бизнес.


Последно променен на Вторник, 17 Октомври 2017 18:51