Идентификация



С нова визия посрещна родители и деца и ДГ „Първи юни“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Днес, 6 октомври 2017 година, огласена от възторжените поздрави на родители, деца и учители, отвори врати и Детска градина „Първи юни“, напълно обновена по проект „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции“.

Учебната 2017/2018 година в Детска градина „Първи юни“ откри заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова.


„Вълнувам се много и чувствам днешния повод специален – успяхме да създадем нова визия за поредната детска градина, в подкрепа на деца, родители, приятели, местната общност… Реализирана кауза, която осигурява модерна, здравословна, функционална образователна среда, с напълно ново оборудване и обзавеждане.

Желая на всички заедно и с обич да сътворяваме приказката на щастливото детство на децата, да ги насърчаваме и подкрепяме да бъдат светооткриватели и да чувстваме значимостта, че заедно водим бъдещето за ръка.

Благодаря на екипа, който във финалния етап на проекта подкрепи завършването на всеки детайл с отношение към детето и развитието на детската градина.

Благодаря на родителите, че доверявате грижата за Вашите деца на предучилищното образование в община Панагюрище.

Ние продължаваме да се стремим към високи стандарти, иновативни и добри практики.“ – бяха част от думите на заместник – кмета Галина Матанова.

Заместник-кметът Матанова благодари и на заместник-кмета „Стопански дейности“ г-н Георги Павлов и на кмета на община Панагюрище г-н Никола Белишки за всеотдайността по време на реализиране на проекта.

Благодарност към целия екип на Детска градина „Първи юни“, към всички родители и деца отправи и кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки.


Директорът на Детска градина „Първи юни“ г-жа Цеца Радивчева-Калпакова благодари на ръководството на община Панагюрище за напълно обновената в рамките на проект „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции“, съвременна и красива учебна база.

По стар български обичай ръководството на община Панагюрище плисна менче с вода и здравец и пожела „На добър час!“ през новата учебна година.


В Детска градина „Първи юни“ са изпълнени следните видове СМР: пристройка на интерактивна стая за работа с деца и родители /Арт-ателие/, цялостна подмяна на съществуваща дървена дограма с нова PVC, подмяна на вътрешни врати с алуминиеви, фасадна топлоизолация и нова мазилка, подпокривна топлоизолация, подмяна на настилки с нови антибактериални износоустойчиви, подмяна на настилка на всички входни  площадки и стълби, основен ремонт на санитарни възли, умивални и офиси, кухня и складове, цялостно шпакловане и боядисване на вътрешни стени, подмяна на електрическа система, водна и канализационна инсталация, подмяна на отоплителна инсталация и котел, нови парапети, слънчеви панели.




Детска градина „Първи юни“ е обзаведена с нови легла с антибактериални дюшеци, детски масички, столчета, гардероби, учителски бюра, посетителки столове, секции и шкафове за документи.



Детската градина е оборудвана с нова професионална перално-центрофугална машина, професионална сушилна машина, професионален гладачен каландър, професионален електрически котлон с 6 плочи, готварски конвектомат с капацитет 4 тави, професионална съдомиялна машина, професионален хладилен шкаф.


Предстои и официална церемония по откриване на обекта.



Последно променен на Петък, 06 Октомври 2017 19:23