Панагюрище се включва в Европейския ден без загинали на пътя Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя и ще се проведе като полицейска операция под наименованието EDWARD – European Day Without A Road Death.

Европейският ден без загинали на пътя е един от начините за включване на европейските служби на пътна полиция в Европейската седмица на мобилността, която тази година се отбелязва от 16-ти до 22-ри септември.

Координатор на изпълнението на операция EDWARD е Главна дирекция „Национална полиция“ на Министерство на вътрешните работи.

Операцията ще премине под мотото „Заедно за всеки един човешки живот!“.

Идеята е по време на операция EDWARD да има 24-часово видео наблюдение, записващо в реално време събитията и „брояч“ на деня, като детайли от всички произшествия ще бъдат записвани и предоставяни онлайн на обществеността.

Планирано е чрез наличните ресурси на държавните, местните и неправителствени органи и организации, както и чрез средствата за масово осведомяване да се популяризира Европейския ден без загинали на пътя и на 21 септември да се предоставя в реално време на обществеността информация за случващото се през 24-часовия период на операция EDWARD. Информацията ще бъде публикувана и актуализирана на страниците на Министерство на вътрешните работи на всеки час.

В рамките на операцията EDWARD, органите на „Пътна полиция“ ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще подпомагат за безопасността на всички участници в движението по пътищата.


Последно променен на Вторник, 13 Септември 2016 13:57