Идентификация



Община Панагюрище ще подпомогне с хиляда лева пътуване на ученици от СОУ "Нешо Бончев" в ЦЕРН Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

По предложение на Председателския съвет на Общински съвет - Панагюрище, общинските съветници взеха решение Община Панагюрище да подпомогне 12 ученика от Средно общообразователно училище "Нешо Бончев" с 1000 лева при пътуването им до най-голямата в света лаборатория по физика на елементарните частици - „Европейската организация за ядрени изследвания“ (CERN)  в Женева.

Посещението ще се осъществи на 6 и 7 юли 2015 година. Учениците, които са постигнали високи успехи на олимпиади по различни учебни дисциплини, ще посетят ЦЕРН с учителката си Теменужка Хаинова.

През юли миналата година учителите по астрономия и физика Теменужка Хаинова и Радка Семова  бяха  в Женева на едноседмичен квалификационен курс в ЦЕРН. От началото на учебната 2014-2015 година двете учителки организираха инициативи, с които да популяризират дейността на ЦЕРН сред учениците в СОУ "Нешо Бончев", в резултат на което последните активно се включиха в изложби, изработваха макети, табла и кръстословици и бяха гидове във виртуални екскурзии до лабораторията.