Идентификация



АВТОМОБИЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЛАНИНСКО ИЗКАЧВАНЕ „ПАНАГЮРИЩЕ 2015“ /04 – 05 юли 2015 година/ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В първата събота и неделя на месец юли в Панагюрище ще се проведе десетото юбилейно издание на автомобилно състезание по планинско изкачване.

Тази година автомобилното състезание в Панагюрище е Пети кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Състезанието ще се проведе по трасе, разположено върху служебен път „Асарел-Медет” АД, с дължина 4600 метра и разлика във височините между старт и финал 240 метра. Стартът е разположен на разстояние 200 метра след разклона на пътя Панагюрище – София, служебен път „Асарел-Медет“ АД, а финалът – на портала на дружеството.

Записването за участие в състезанието стартира този понеделник /22 юни 2015 година/, като заявки се приемат на тел/факс: 0357/6 71 86 и на e-mail адреси   avtocar@abv.bg и obstina@abv.bg. Крайният срок за записване е понеделник - 29 юни 2015 година, 20:00 часа. Всеки водач, който желае да участва в състезанието, следва да представи на адрес на организатора до крайния за записване срок Заявка по образец, утвърден от БФАС и копие от документ за платена такса. Таксата за участие в размер на 100 лева, съгласно Наредбата за организиране и провеждане на автомобилни състезания за 2015 година и нейните допълнения, се внася по сметка:

ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

IBAN: BG79RZBB91553120057000

BIC: RZBBBGSF

РАЙФАЙЗЕН БАНК – ПАНАГЮРИЩЕ

Съгласно Наредбата за 2015 година, на състезанието ще се направи групова застраховка „Гражданска отговорност“, която ще се заплаща от участниците по време на административния преглед.

За заявка, получена след 29.06.2015 година, 20:00 часа, до сряда – 01.07.2015 година, 20:00 часа, се заплаща глоба, съгласно годишната Наредба за 2015 г. Ако някой участник няма състезателни плаки /номера/, отговарящи на чл. 26 от Специалния правилник, е необходимо да запише това в Заявката, за да може организаторът да ги осигури за административния преглед. Подписвайки заявката, АСК и водачът поемат изцяло и безусловно да изпълняват изискванията на НСК, годишната наредба, специалния и допълнителния правилници и разпорежданията на спортните комисари, директора и рейс директора на състезанието. Отборните заявки се приемат от секретариата най-късно 1 час преди старта на състезанието.

Закритият парк на автомобилите за провеждане на административна и техническа проверка на 04 юли 2015 година /събота/, от 09:00 до 12:00 часа, ще е на служебен паркинг на „Оптикоелектрон Груп“ АД, град Панагюрище. Административна проверка на документите ще се проведе на портала на дружеството, а техническият преглед на автомобилите по график – на служебния паркинг, като автомобили група RC – от 09:00 до 10:15 часа, автомобили група НС – от 10:15 до 12:00 часа. До участие в състезанието ще бъдат допуснати автомобили, отговарящи на изискванията на Приложение „ж” по групи и класове, определени от Наредбата на БФАС за 2015 г. – A, N, R, E1, E2-SH; не се допускат до участие автомобили открит тип (от съображение за сигурност); горивото трябва да съответства на изискванията на чл. 252.9.1 от Приложение „ж“.

За административния преглед водачите на автомобили са длъжни да се представят на прегледа със следните  документи:

-         оригинална заявка, подписана;

-         документ за платена такса участие;

-         валиден лиценз на водача за съответната година;

-         валидно свидетелство за управление на МПС;

-         медицински преглед /годишен/;

-         застраховка ГО.

При техническия преглед:

-         За идентифициране на автомобила и контролирането на мерките за сигурност, водачът трябва да представи лично автомобила си със състезателни номера, отговарящи на чл. 26 от Специалния правилник.

-         За всички автомобили трябва да се представи валиден технически паспорт при извършване  на прегледа.

-         Водачите, които са закъснели за технически преглед и не са спазили графика, ще бъдат глобени.

-         Спортните комисари могат да допуснат до технически преглед автомобил, чийто АСК и водач посочат уважителни причини за закъснението, само ако директорът е информиран за това преди изтичане на времето за преглед.

-         Закъснелите могат да бъдат прегледани най-късно до началото на първото заседание на спортните комисари. След техническия преглед автомобилите се подреждат на паркинга за официалното откриване на състезанието.

След техническия преглед в закрит парк на паркинга на „Оптикоелектрон Груп“ АД, от 12:30 часа ще се проведе първо заседание на спортните комисари, от 13:20 часа – техническа конференция /брифинг/, а в 14:00 часа тържествено ще бъде открито  АВТОМОБИЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЛАНИНСКО ИЗКАЧВАНЕ  „ПАНАГЮРИЩЕ 2015“. Веднага след това автомобилите ще бъдат отведени на старта на състезанието за провеждане на тренировките в три манша. Всички състезатели са длъжни да се явят на официалното откриване на състезанието с екипи.

Състезанието ще се проведе в три манша в неделя, на 5 юли  2015 година, с начален старт 10:00. След финала на трети манш, на закрит парк на автомобилите в района на паркинга на „Оптикоелектрон Груп“ АД, официално ще бъдат наградени победителите в състезанието.

Организатори на Пети кръг от Националния шампионат по планинско изкачване „Панагюрище 2015“ са БФАС, Община Панагюрище и АСК „Автоцар“. Директор на състезанието е Маньо Манчоров. Състезанието се провежда в съответствие с МСК, Годишната наредба на БФАС за 2015 година, Специалния правилник за провеждане на състезания по планинско изкачване и Допълнителен правилник. Генерален спонсор на състезанието е „Асарел-Медет“ АД и спонсори – Община Панагюрище, „Оптикоелектрон Груп” АД, Винарска изба „Румелия” и „Макро Вю Ендоскопи Оптик“ АД. Медийни партньори са в. ”Оборище”, в. ”Време 2001”, Панагюрска информационна агенция -  Рia news, в. ”Още ПЛАМ” и интернет сайта www.oshtepan.com.

Основният спонсор на състезанието "Асарел-Медет" АД е инициатор на кампания за безопасно шофиране. В тази връзка на състезателите и на зрителите ще бъдат раздадени стикери с надпис "Пази живота".

file icon doc ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ