Идентификация



Иван Хърков е спортист на годината на Община Панагюрище за 2014 година Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

За трета поредна година Иван Хърков от Спортен клуб «Бойни Спортове» стана „Спортист на годината`2014“ на Община Панагюрище. Той е шампион на България по самбо – възрастова група до 18 години, вицешампион на България по бойно самбо – мъже, със завоювано трето място на Европейско първенство в Испания, пето място на Световно първенство в Кория и шампион на два международни турнира по самбо. Наградата бе връчена от кмета на община Панагюрище г-н Никола Белишки.


Официалната церемония по награждаване на „Спортист на годината`2014“ на Община Панагюрище и на Асоциацията на спортните клубове се проведе вчера (14 януари 2014 година) в зала “Асарел” на Хотел Спа Каменград – Панагюрище.


Официални гости на събитието бяха кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и неговите заместници г-жа Галина Матанова и г-н Георги Павлов, председателят на Общинския съвет г-н Станимир Велчев, общински съветници, ръководството на генералния спонсор на Асоциацията на спортните клубове, представлявано от председателя на Надзорния съвет на “Асарел-Медет” АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков, прокуристът на предприятието г-н Иван Дончев, директорът на “Човешки ресурси” г-н Александър Чобанов, г-н Иван Александров – председател на КТ “Подкрепа” в “Асарел-Медет” АД и заместник изпълнителният директор на “Оптикоелектрон груп”АД г-н Лука Гарчев.

В самото начало на церемонията водещата г-жа Мария Куртакова предостави думата на Почетния гражданин на Панагюрище, председател на Асоциацията на спортните клубове, заслужилия майстор на спорта, световен и европейски шампион по самбо, участник в две олимпиади, по настоящем председател на Европейската съдийска комисия по самбо г-н Иван Нетов, който с гордост представи постиженията на спортистите от 19-те спортни клуба в община Панагюрище през  изминалата 2014 година.

Членовете на Управителния съвет на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище г-жа Катя Кроснарова и г-н Георги Атанасов връчиха грамоти на най-добре представилите се млади спортисти от различните спортни клубове, класирани в призови места.

“Спортен икар“ за най-голямо постижение през 2014 година получи автомобилния състезател Любен Каменов. Наградата му бе връчена от кмета на общината г-н Никола Белишки.


Наградата за най-атрактивен състезател бе връчена от общинския съветник Томи Наплатанов  на Генчо Гулеков от СК „Железни братя“. Награди за най-перспективни млади състезатели шампиони получиха Николай Йовчев от СК ”Бойни Спортове”, Илия Воденичаров, Георги Ефтимов и Кръстина Иванова от СК по тенис на маса „Асарел Медет“, Нешка Брандийска от СК „Таокуон-до Один“, Йорданка Тодорова и Тотка Дойкина от ХК“Панагюрище“. Награда за най-добър футболист бе връчена на капитана на отбора на ФК „Оборище“ Кристиян Узунов. В категорията ветерани бяха наградени Кръстьо Нешев – вицесветовен шампион по самбо в Гърция и лекоатлетите Петър Петров и Георги Узунов. Кръстьо Тютюнджиев получи приз за  „Дългогодишен принос към спорта в Панагюрище“.Анелия Карова получи награда в категория „Най-перспективен млад треньор“.


Заместник-кметът “Стопански дейности” на община Панагюрище г-н Георги Павлов връчи Специална награда „Спортист, прославящ името на родния град” на  вицесветовната и вицеевропейската шампионка по самбо за 2014 година и Почетен гражданин на Панагюрище Мария Оряшкова.

Наградата „Феърплей за 2014 година” бе връчена на футболиста от ФК „Оборище“ Георги Нетов от заместник-кмета “Хуманитарни дейности” на община Панагюрище г-жа Галина Матанова.

Призът “Отбор на годината” бе връчен на ФК “Оборище” с най-добро постижение за панагюрския футбол – 3-то място в крайното класиране - В група и 1-во място на есенния полусезон за 2014 година – В група.

Приз “Отбор на годината в индивидуалните спортове” взе Спортен клуб по тенис „Панагюрище“ с треньор Борис Влахов.

Специална награда „Най-добър треньор на общината“ връчи председателят на Надзорния съвет на “Асарел-Медет” АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков на Любка Карагьозова - треньор на ХК „Панагюрище“.

Награда за „Принос към развитието на спорта в град Панагюрище“ бе връчена на заместник-кмета г-жа Галина Матанова.


Проф. д-р Лъчезар Цоцорков получи награда за „Цялостен принос към спорта в Панагюрище“.


Десетката на най-добрите спортисти в Община Панагюрище бе определена от Асоциацията на спортните клубове, съвместно с членовете на постоянната комисия  образование, младежки дейности и спорт на Общински съвет - Панагюрище, заместник-кмета по хуманитарните дейности на Общината г-жа Галина Матанова и медиите на местно ниво.


Челната десетка:

  1. Първо място – Иван Хърков - СК «Бойни Спортове» с треньор Иван Нетов;
  2. Второ място - Никола Петкански – СК ”Бойни Спортове” с треньор Иван Нетов. Шампион на България по самбо до 16 години, вице световен шампион на България в Кипър и с три първи места в международни турнири по джудо;
  3. Трето място - Никола Ралчев - Клуб по лека атлетика „Борис Мулешков“ с треньор Кръстьо Тютюнджиев. Шампион на България по десетобой до 18 години, трети в десетобоя при мъжете и с първи места в редица държавни турнири;
  4. Четвър място - Нелина Петришка - СК по тенис „Панагюрище“, с треньор Борис Влахов. Шампион на България в смесени двойки до 16 години и вицешампион в смесени двойки до 21 години;
  5. Пето място - Йоана Пишмишева – СК ”Бойни Спортове” с треньор Милена Хъркова. Шампион на България до 16 години по самбо и вицесветовен шампион по самбо на България в Кипър;
  6. Шесто място - Стефка Цветанкова - капитан на отбора на ХК „Панагюрище“ с треньор Любка Карагьозова. Първо място Б група жени, първо място Държавно първенство по плажен хандбал, най-полезен състезател за 2014 година, състезател в националния отбор по хандбал;
  7. Седмо място - Тодор Каловски - СК ”Бойни Спортове” с треньор Александър Фъргов. Шампион на България самбо мъже, второ място от държавно първенство по бойно самбо мъже и седмо място от европейско първенство в Букурещ;
  8. Осмо място - Златомир Радев - СК по лека атлетика „Борис Мулешков“ с треньор Дончо Калпаков. Първо място от държавно първенство 10 км спортно ходене и трето място 2000 м стипълчейс;
  9. Девето място - Петко Димитров - СК „Таокуон-до Один“ с треньор Желязко Гагов. Второ място на държавно първенство по таекуон-до до 16 години и участник в световно първенство в Таджикистан. Завоювал второ място на европейско първенство в Беларус;
  10. Десето място - Ненка Тушлекова от СК по тенис „Панагюрище“ с треньор Борис Влахов. Капитан на отбора и бронзов медалист при висшата лига.

Последно променен на Четвъртък, 15 Януари 2015 18:08