Идентификация



176 години от рождението на Нешо Бончев бяха отбелязани днес в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Днес (14 януари 2014 година) в Панагюрище тържествено бяха отбелязани 176 години от рождението на първия български критик Нешо Бончев.

На поклонение в градския парк в Панагюрище пред бюст-паметника на своя патрон, с маршова стъпка, пристигнаха ученици и техните преподаватели от Средно общообразователно училище "Нешо Бончев". Да почетат паметта на възрожденеца в парка се стекоха и ученици от Основно училище "Проф. Марин Дринов" и Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм.

В знак на признателност към делото на именития панагюрец, венец пред паметника поднесе кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки.


Цветя и венци бяха поднесени и от името на Общински съвет - Панагюрище, на училищата в града, Исторически музей - Панагюрище, Обединен детски комплекс - Панагюрище, "Асарел-Медет" АД и признателни граждани.


Ангелина Михова, ученичка в дванадесети клас на Средно общообразователно училище „Нешо Бончев“ прочете кратко слово за живота и делото на бележития възрожденец.

По традиция цветя бяха поднесени и на бюст-паметника на съратника на Нешо Бончев проф. Марин Дринов от кмета на общината г-н Белишки, от ученици на Основно училище “Проф. Марин Дринов” и от “Асарел-Медет” АД.

Последно променен на Сряда, 14 Януари 2015 15:21