Идентификация



СЪОБЩЕНИЕ ОТ ОБЩИНСКА СЛУЖБА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ - ГРАД ПАНАГЮРИЩЕ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Съгласно разпоредбите на чл. 41 от Закона за подпомагане на земеделските производители /в сила от 01.01.2015 г./ земеделските стопани, които ползват земеделска площ въз основа на правно основание, могат да кандидатстват за плащане по Схемата за единно плащане на площ.

Ползватели на земеделски площи могат да бъдат:

1. техните собственици;

2. арендатори;

3. наематели;

4. кооперации, на които са предоставени имоти за съвместна обработка;

5. ползватели на земеделски земи по чл. 37в, ал. 4 или 10 от Закона за собственоста и ползването на земеделските земи.

Кандидатите за подпомагане подават заявление по чл. 32, ал. 1 за съответната кален­дарна година, след регистриране на правните основания за ползваните от тях земеделски площи, в общинските служби по земеделие по местонахождение на площите. Правните осно­вания за ползване на площите се регистрират в специализиран софтуерен продукт, създаден от Министерството на земеделието и храните.

Регистрирането на правните основания за ползване на земеделските земи по реда на ал. 3 се извършва в общинските служби по земеделие по местонахождение на площите в срок от 1 октомври до 15 февруари на следващата година.

Земеделските стопани които не подадат заявление в срок до 15 февруари няма да могат да кандидатстват за плащане по Схемата за единно плащане на площ.