Идентификация



Благотворителна изложба Надежда през обектива бе открита в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Вчера (5 януари 2015 година), в 17:30 часа, в централното фоайе на Театър Дом-паметник, Панагюрище, бе открита пътуваща благотворителна фото изложба “Надежда през обектива”.


На събитието присъства заместник-кметът “Хуманитарни дейности” на община Панагюрище г-жа Галина Матанова. Тя се обърна с топли думи към присъстващите ценители на стойностната фотографията и сърдечно благодари на панагюрския фотограф Моника Димитрова, по чиято инициатива се реализира изложбата  с цел набиране на средства за Дневен център за деца с увреждания  „Дъга”, град Панагюрище. “Благотворителността, родена чрез тази изложба, наречена “Надежда през обектива”, днес вижда своето реално измерение. Но преди да се роди формално, тя е покълнала някъде там в сърцето на младите. Преди да покълне, тя е посята. И за мен е посята, тогава, когато родители, общество, приятели са дарявали и съпреживявали доброто и човеколюбието.” – каза г-жа Матанова. Тя определи изложбата като “надежда за онези деца, които се нуждаят от нашата подкрепа, на онези деца, за които ние създадохме дом, наречен “Дъга”, на онези деца, които се нуждаят от ежедневната ни мисъл и послание за това, че ние ги приемаме искрено.” Заместник-кметът сподели, че познава лично всички деца от Дневен център за деца с увреждания “Дъга” – Панагюрище и техните семейства и посредством това познанство е прозряла своя житейски урок и това, че те се нуждаят от нашата грижа, но сякаш ние в днешно време се нуждаем повече от техния урок по истинска доброта, по човеколюбие, което те раздават ежедневно,  безрезервно и най-важното – съвсем безкористно, “истински кристалните деца на България!”. “Нека не забравяме, че тях ги има, нека да даваме своите добри примери, чрез подкрепата, такава, каквато я правят днес тези талантливи млади хора. Затова благодаря на всички Вас, които днес и тук, с присъствието си,  проявявате отношение към твореца, към продукта на твореца, но и отношение към децата на България.”, допълни г-жа Матанова.

Зам.-кметът г-жа Матанова подари на Моника Димитрова и чрез нея на всички млади автори на прекрасните творби статуетка на кристално ангелче, символ на чистотата и невинността на инициативата на младежите. Тя подкрепи каузата на младите фотографи, като закупи една от творбите, изобразяваща летящи чадъри, която по думите й олицетворява душите на децата от центъра. Г-жа Матанова обяви, че ще дари фотоса на Дневен център за деца с увреждания „Дъга“, Панагюрище.


В изложбата, която ще бъде в Панагюрище от 5 до 15 януари 2015 година, участват 26 автора от цяла България, с общо 44 свои творби. Като тематика снимките са разпределени основно в 5 категории – макро, портрет, акт, стрийт и пейзаж. Цената на една снимка от изложението е 50 лева. С благотворителната изложба пътува и кутия за дарения, в която всеки може да отдели символична сума, ако не желае да закупува отделна фотография. Благотворителната пътуваща изложба „Надежда през обектива“ стартира на 11 декември 2014 година в Zoom Box Center – Студентски град, в София. В инициативата са включени и градовете Стара Загора, Пловдив, Варна, Бургас и Самоков. Планира се закриването на изложбата да е отново в София през месец април.




Последно променен на Вторник, 06 Януари 2015 11:21