Идентификация



С празнични илюминации, музикални поздрави и коледно-новогодишни пожелания бяха запалени светлините на Коледната елха в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Коледно-новогодишно настроение изпълни снощи (11 декември) площад “20 април” в Панагюрище, когато пред погледите на  десетки жители на общината грейна Коледната елха и празничната украса на града.

Началото на събитието бе дадено в 17:30 часа от актрисата от Държавна опера Пловдив Арина Христова, като "снежната госпожа Опера" и музикалните поздрави и коледно-новогодишни пожелания за здраве, плодородие и берекет от децата от музикалните групи “Звънче”, с ръководител Стефка Стефанова и „Шанс“, с ръководител Иван Иванов, при Обединен детски комплекс –Панагюрище.


Кметът на общината г-н Никола Белишки даде началото на обратното броене до запалването на светлините на Коледната елха с думите: „Елхата е символ на онова коледно вълшебство, което озарява душите ни със светлина, сгрява сърцата с доброта и сбъдва мечти. Нека никога не преставаме да вярваме в чудото на Рождеството и в светлото начало на всяка нова година.“

Празнични илюминации съпроводиха грейването на Коледното дърво на централния площад в Панагюрище. Заедно с него се озариха празнично и фасадите на сградите на Общината, Народно читалище “Виделина-1865” и Градския универсален магазин.

Минути по-късно коледното настроение се пренесе от площада в голямата зала на Театър Дом-паметника, където от 18:00 часа Държавна опера Пловдив представи балета “Лешникотрошачката”.