Идентификация



Приключи срокът за подаване на заявления по проект Панагюрище – духовност и творчество в едно Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В края на миналата седмица (21 ноември 2014 година) приключи срокът за подаване на заявления за кандидатстване на местни творци за финансиране на произведения на изкуствата по проект “Панагюрище – духовност и творчество в едно” за 2015 година.

Десет са творците, родени и живеещи в община Панагюрище, които са представили в общинската администрация свои произведения на изкуствата за финансиране от Община Панагюрище:

Благовеста Касабова от Панагюрище с “Литературна анкета”; Теменужка Филина от село Елшица със своите стихове и проза “Родолюбие и вяра”; Историческата книга за историята на Панагюрище “Панагюрище – Секрасте, Секрасна”, с автори Георги и Дида Гемиджиеви; Евелина Кованджийска със стихосбирката си “Плач на вълци”; Гергина Деянова – 51 преразказани български приказки “С дъх на здравец и пелин”; Градска библиотека “Стоян Дринов” кандидатства със стихосбирката на Людмил Дринов; Народно читалище “Виделина-1865”, Панагюрище – сборник “Театрална хроника”, посветен на 150 години от създаването на читалището; Димитър Пенчев – с “Речник на говоримия език на село Бъта”; Делчо Стефанов – сценарий на детски мюзикъл “Весела ваканция” и Пепа Машева с две свои картини на възрожденски панагюрски къщи.

По предварително обявените условия за финансиране по проекта “Панагюрище – духовност и творчество в едно” могат да кандидатстват  физически или юридически лица, като едно физическо лице или организация не може да кандидатства в една сесия с повече от един проект. Творбите трябва да са  значими за Панагюрския край, да са част от миналото, настоящето и бъдещето на Панагюрище, както и да са свързани с неговата история, бит и култура.

В рамките на проекта “Панагюрище – духовност и творчество в едно” Община Панагюрище ще финансира произведения на изкуствата на местни творци на обща стойност 10 000 лева.

Съставът на комисия от външни експерти, които да оценят предложените проекти, ще бъде определена от постоянната комисия на Общински съвет – Панагюрище по образование, култура младежки и спортни дейности. Финансирането по проекта ще се реализира с Бюджет`2015 на Община Панагюрище.