Идентификация



Спектакълът Вик за любов бе поставен тази вечер на панагюрска сцена Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Тази вечер /24 ноември 2014 година/ Театрална къща „Вива Арте” представи, пред препълнена зала, на сцената на Театър Дом-паметник в Панагюрище, постановката „Вик за любов“.

Автор на пиесата е френската актриса, режисьор и сценарист с еврейско-хърватски произход Жозиан Баласко, получила известност с комедийните си роли. Постановката е на Асен Блатечки, музиката - на Христо Намлиев, а сценографията и костюмите - на Антония Попова.

Актьорите Асен Блатечки /Юго/, Койна Русева /Жижи/, Стефан Иванов /Силвестър/ и Александър Александров /Леон/  с неповторимата си игра представиха на публиката истинското лице на живота в театъра - безумно смешните и непредвидими перипетии, през които преминава той, любовта, омразата, изневерите, непостигнатите мечти, наивността и чаровността на актьорските души.

Четиримата герои са колкото различни, толкова и еднакви. Всички те трябва да се докажат отново на театралната сцена – един като театрален агент, друг като режисьор, трети като актьор. Юго, който е актьор със западащ имидж, трябва да застане на сцената с бившата си половинка Жижи. Макар и вече женен за далеч по-млада от него манекенка, той е непоправимият мачо. Тя е някогашна звезда, отдавна излязла от блясъка на прожекторите заради тежък алкохолизъм. Театралният агент Силвестър, ненадминат комбинатор и манипулатор, с чисто користни цели, с хитрост и не дотам благородна лъжа, събира двамата на една сцена за нова пиеса под режисурата на интелигентния, добронамерен, но наивен Леон.


Комбинацията е взривоопасна. Репетициите са истински ад за режисьора на спектакъла. Звездната двойка от миналото Юго и Жижи, които се мразят и познават до болка,  в крайна сметка осъзнават, че чувствата им един към друг не са погребани и те могат да се обичат още по-страстно и от преди. Това ги прави силни заедно и те отново стават любимци на публиката.