Идентификация



Днес официално бе открита новата спортна зала на ЦДГ Първи юни Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

На тържествена церемония днес – 18 ноември 2014 година, бе официално открита новата спортна зала на Целодневна детска градина „Първи юни“ в Панагюрище.


Специални гости на събитието бяха кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и неговите заместници г-жа Галина Матанова и г-н Георги Павлов, които и прерязаха лентата на новопостроената зала. Сред гостите бяха още общински съветници и представители на Общинска администрация – Панагюрище, директори на детските градини в града, представители на бизнеса, родители и приятели на ЦДГ „Първи юни“.

Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от Негово Благоговейнство отец Петър, предстоятел на църквата „Света Троица“ в село Поибрене.


По стара българска традиция, възпитаници на детската градина посрещнаха гостите с хляб и шарена сол.


Децата поздравиха всички присъстващи със специално подготвен танц върху песента „Планетата на децата“ в изпълнение на Крисия, Хасан и Ибрахим.

Кметът на общината сърдечно поздрави децата, като им пожела, преди всичко, здраве, да спортуват, да творят и да сбъдват мечтите си. Г-н Белишки се обърна с поздрав и към екипа на детското заведение, като честити новата придобивка и пожела тя да бъде стопанисвана правилно. Той подчерта значимостта на новоизградената спортна зала не само като необходимо място за благоприятното развитие на децата, а и като пример за правилно разходване на средствата от бюджета на Община Панагюрище.

Директорът на ЦДГ „Първи юни“ г-жа Цеца Радвичева обясни, че залата ще бъде използвана за различни занимания на децата – за часове по танци и тренировки по футбол, за работа на групата по приложни изкуства „Вълшебни майсторийки” и други допълнителни дейности.