Идентификация



18-ти турнир по бадминтон за купа Петър Велков Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

XVIII-ти Национален турнир по бадминтон за купа “Петър Велков” ще се проведе в Панагюрище на 15 и 16 ноември 2014 година. Двудневният турнир ще се проведе в спортната зала на стадион "Орчо Войвода" в града.

Състезанието се организира от  Българската федерация по бадминтон и клуб по бадминтон „Панагюрище-95“, с изключителната подкрепа на Община Панагюрище. Официалният старт ще бъде даден от кмета на общината г-н Никола Белишки на 15 ноември /събота/, от 11:30 часа. В състезанието ще вземат участие момичета и момчета до 15-годишна възраст от клубовете по бадминтон от градовете Велико Търново, Горна Оряховица, Козлодуй, Кърджали, Оряхово, Пазарджик, Панагюрище, Русе, София и Стара Загора.

Националният турнир по бадминтон за купа "Петър Велков" е на името на заслужилия деятел на физкултурата и спорта в България, който е и учредител на бадминтон клуба "Панагюрище 95", панагюрецът о.з. полковник Петър Велков. Това е турнир, който показва, че паметта е жива, традициите се пазят, а развитието на този вид спорт в Панагюрище е на високо ниво. Утвърден като традиционен турнир в града, той е израз на реализираната мечта на Петър Велков децата да растат здрави и силни, борбени и успяващи.

Последно променен на Петък, 14 Ноември 2014 17:14