Идентификация



Нов общински проект “Футбол – моята мечта” Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

“Футбол – моята мечта” е новият общински проект, който стартира с първи час по футбол днес (20 октомври 2014 година)  в детските градини в Панагюрище - Обединено детско заведение “Райна Княгиня”, Обединено детско заведение “Звънче”, Централна детска градина “Първи юни”, Централна детска градина “Пролет” и Централна детска градина “Брезичка”.

През учебната 2014-2015 година Община Панагюрище организира и предлага като безплатна допълнителна услуга в детските градини часове по футбол. Проектът е насочен към деца на пет и шест години от задължителните подготвителни групи в детските заведения.

Заниманията на малките футболисти ще протичат под ръководството на треньорите на Футболен клуб “Оборище” Танчо Калпаков и Костадин Ангелов. В края на учебната година ще бъде проведен открит турнир по футбол на стадион “Орчо Войвода” за децата от детските градини в Панагюрище.

Проектът “Футбол – моята мечта” е разработен от Община Панагюрище с мисъл за най-малките жители на общината. Целта на проекта е придобиване на знания,  умения и навици у децата за системни занимания с физически упражнения и спорт, чрез създаване на  условия и възможности за участието им в безплатни занимания по футбол. Да се провокира траен интерес към спорта, закаляване и оптимизиране на двигателния режим на децата като неразделна част от интелектуалното и емоционалното им развитие.

Очакваните резултати при успешното реализиране на проекта са свързани с подобряване физическата активност, психическото и физическото здраве на децата от детските градини в Панагюрище на възраст от 5 до 6 години. Да се създадат предпоставки за физическо развитие и популяризиране на спорта сред децата, чрез занимания по футбол. Те да растат здрави и щастливи, да придобият една добра за възрастта им физическа подготовка и да сбъднат своята футболна мечта.