Идентификация



Млади оперни певци от България, Испания, Италия, Македония, Сърбия и Швейцария ще се състезават за Голямата награда „Елена Николай” в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

снимка архив 2013 година

Млади оперни таланти на възраст от 23 (навършени) до 33 години (включително) от шест държави са заявили своето участие във второто издание на Международния  конкурс за млади оперни певци „Елена Николай”, който ще се проведе от 30 октомври до 1 ноември в голямата зала на Театър Дом-паметник, Панагюрище.

Крайният срок за подаване на заявленията бе 19 октомври 2014 година, неделя. Поради възникнали проблеми с електронната регистрация през сайта на конкурса, организаторите удължават срока за записване до 24 октомври 2014 година, петък, 24:00 часа. Имената на всички, които са се регистрирали успешно ще бъдат публикувани на сайта на Международния конкурс за млади оперни певци „Елена Николай” www.elenanikolai.com.

Международният  конкурс за млади оперни певци „Елена Николай” се организира от Община Панагюрище под почетния патронаж на Вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова. Конкурсът се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България” и със съдействието на “Асарел Медет” АД и “Оптикс” АД. Българската национална телевизия, Българското национално радио и  Класик ФМ са основни медийни партньори на събитието.

Оперната прима Христина Ангелакова за втори път ще председателства журито на конкурса и по нейна покана за членове на журито в Панагюрище пристигат световните оперни звезди Дарина Такова, Радмила Бакочевич (Сърбия), Джорджо Мериги (Италия), както и директорът на Операта в Болоня Франческо Ернани – една от най-авторитетните и влиятелни фигури в оперния свят (дългогодишен директор на Арена ди Верона, Миланската Скала и Римската опера, финансист, мениджър и преподавател).

По регламент Международният конкурс за млади оперни певци на името на оперната легенда Елена Николай ще се проведе в два тура по видове гласове и по реда на предварително изтеглен жребий. Всички творби се изпълняват на оригиналния език и в съпровод на пиано. Първи тур ще се проведе без публика, за втори тур и галаконцерта на лауреатите – входът е свободен. Галаконцертът на лауреатите ще се състои на 1 ноември от 18.30 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник, Панагюрище със специалното участие на оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригентството на Лучано Ди Мартино.