Идентификация



Допълнителни награди за младите таланти на Втория международен конкурс за млади оперни певци „Елена Николай” – Панагюрище`2014 Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

снимка архив 2013 година

Поздравления за конкурса и  предложения за още четири специални награди приеха  организаторите на Втория международен конкурс за млади оперни певци „Елена Николай” – Панагюрище`2014. Освен обявените по регламент награди /първа, втора и трета награди – за мъже и за жени, както и три специални награди – голямата награда „Елена Николай”, награда за млад изпълнител и награда на публиката за изпълнение на ария или песен от български композитор/, участниците ще получат допълнителни възможности за професионално усъвършенстване и сценични изяви.

Лъчезар Тодоров - Председател на Управителния съвет на Сдружение „Моцартови празници Правец`04” /организатор на музикалния фестивал „Моцартови празници” в Правец/, предоставя награда за изпълнение на ария от Моцарт – участие на отличения от журито млад изпълнител, в програмата на Единадесетия музикален фестивал „Моцартови празници Правец 2015”.

Международна фондация „Дарина Такова” и Международната академия на изкуствата-Аполония предоставят възможност за участие в Майсторския клас на Дарина Такова през 2015 година, като двете организации поемат настаняването и таксата-участие на младия оперен певец.

Държавна опера – Пловдив, с директор Нина Найденова осигурява специална награда – участие на наградения млад изпълнител, дебют в премиерен спектакъл на театъра.

Директорът на Държавна опера – Русе Найден Тодоров отново ще осигури дебют на  носителя на Голямата награда в спектакъл на Русенската опера. През месец февруари носителката на Голямата награда „Елена Николай” за 2013 година – Беса Лугичи от Косово, направи незабравим дебют в ролята на Мими от операта „Бохеми” на Пучини на сцената на Русенската опера. Носителите на Първа награда за жени Вера Гиргинова и Втора награда за мъже /при неприсъдена първа/ Делян Славов участваха в премиерния спектакъл „Дон Жуан” от Моцарт на Русенската опера. С този спектакъл бе открито десетото юбилейно издание на „Моцартови празници Правец`2014”.

Наградите ще бъдат разпределени по преценка на журито на конкурса.