Идентификация



Държавна опера Пловдив ще връчи Специална награда на един от участниците във Втория международен конкурс за млади оперни певци „Елена Николай“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Директорът на Държавна опера Пловдив г-жа Нина Найденова, след съгласуване с Община Панагюрище и организационния екип на второто издание на Международния конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”, Панагюрище`2014, обяви, че Държавна опера Пловдив ще връчи Специална награда. Наградата ще бъде – Дебют в предстояща премиера на Държавна опера Пловдив, на един от участниците в конкурса.

Припомняме, че Община Панагюрище, организатор на събитието, осигурява девет награди за най-добрите участници в конкурса: Специална награда „Елена Николай“ в размер на 1500 лева; За жени: първо място в размер на 1500 лева, второ място – 1000 лева и трето място 800 лева; За мъже: първо място в размер на 1500 лева, второ място – 1000 лева и трето място 800 лева; Специална награда за най-млад изпълнител в размер на 500 лева и награда на публиката в размер на 500 лева за изпълнение на ария или песен от български композитор. Официалното награждаване и галаконцерт на лауреатите ще се състои на 1 ноември 2014 година – Денят на народните будители, от 18:30 часа, на сцената на Театър Дом-паметник в Панагюрище.

Почетен гост на събитието ще бъде Патронът на конкурса Вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова.

Галаконцертът на лауреатите на конкурса ще бъде с участието на Оркестъра на Държавна опера Пловдив, с диригент Лучано Ди Мартино.

За реализиране на Втория международен конкурс за млади оперни певци „Елена Николай“ подкрепата за Община Панагюрище е осигурена от Фондация „Америка за България“, „Асарел Медет“ АД, „Оптикс“ АД и „Виваком“. Медийни партньори са Българска национална телевизия и Българско национално радио.

Всичко важно за провеждането на конкурса – на официалния сайт: www.elenanikolai.com

file icon odt ЛУЧАНО ДИ МАРТИНО

Последно променен на Петък, 17 Октомври 2014 19:21