Идентификация



ОТВОРЕНО ПИСМО-ОТГОВОР ДО ГОСПОЖА КЕКОВА И ГОСПОДАТА ТЪРКАЛАНОВ И НЕДЯЛКОВ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Във връзка с публикувано в някои интернет страници и социални мрежи  отворено писмо с автори г-жа Пепа Кекова, г-н Пламен Търкаланов и г-н Ивайло Недялков, изразяващи недоволство по отношение запрашаемостта на въздуха и  недобрата пътна настилка на улиците в града, Община Панагюрище предоставя на вниманието на всички граждани своята официална позиция по поставените въпроси.

1. Община Панагюрище изпълнява четири мащабни проекта, един от които по линия на публичното частно партньорство – Изграждане на многофункционална спортна зала, а останалите три по Оперативните програми “Околна среда” и “Регионално развитие” на Европейския съюз за програмния период 2007-2013 г.– “Ингегриран инвестиционен проект във ВиК сектор за гр. Панагюрище, община Панагюрище”, “Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Панагюрище” и  “Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда с високо качество на живот”. За всички етапи на изпълнение на проектите и мероприятия, свързани със строително-монтажни работи, жителите на града се уведомяват своевременно, чрез сайта на Общината и средствата за масова информация.

Посочената информация в отвореното писмо, че проектите приключват след 3 години, не е коректна. Всички проекти, изпълнявани в момента от Община Панагюрище ще приключат през следващата, 2015 година.

Логично е при извършване на строително-монтажни работи на открито в едно населено място да се създават редица неудобства за жителите. Видно е, че в момента центърът на града е строителна площадка – с високо ниво на шум и запрашаемост на въздуха. В такава обстановка на никого не би му било приятно да се разхожда, още повече да консумира в заведение на открито с децата си.

Във връзка с изпълнение на горепосочените проекти, собствениците на обектите за хранене и развлечения са уведомени с писма от 31 май 2014 година от Общинска администрация – Панагюрище за предстоящите строителни дейности и считано от 1 юни 2014 година са прекратени разрешителните за поставяне на маси и столове пред заведенията.

2. По подадения устен сигнал до Община Панагюрище за съществуващи две големи дупки на улицата между Градска баня и ОУ “Марин Дринов” – предприетите действия с временен характер имаха за цел да се осигури нормална проходимост и да не бъде възпрепятствано движението. В целия участък между улиците “Георги Бенковски” и “Делчо Спасов”, дупките се запълват поетапно, паралелно с полагането на настилката на улица “Георги Бенковски”.

3. Огромната дупка на бул. “Пятигорск” бе в следствие авария на амортизираната ВиК мрежа в града, отстранена от служители на общинското дружество “ВиК П” ЕООД. Същата беше временно запълнена с едър добавъчен материал, а от вчера (16 октомври 2014 година) е асфалтирана.

Община Панагюрище приема сигнали за нередности на телефон 0357 6 32 18 и в писмен вид в Центъра за услуги и информация на гражданите.  В готовност е да реагира на всеки подаден сигнал и отправя покана към авторите на откритото писмо, г-жа Пепа Кекова, г-н Пламен Търкаланов и г-н Ивайло Недялков, за лична среща с Ръководството на 21 октомври 2014 година (вторник), от 16:00 часа, в сградата на Общинска администрация – Панагюрище, на която да се запознаят с етапите на изпълнение на проектите, да изложат своите виждания и да дадат своите препоръки.