Идентификация



Вицепрезидентът на Република България ще бъде Патрон на Втория международен конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”, Панагюрище`2014 Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

По покана на председателя на организационния екип на конкурса и заместник-кмет “Хуманитарни дейности” на община Панагюрище г-жа Галина Матанова, Патрон на Втория международен конкурс за млади оперни певци на името на Елена Николай ще бъде Вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова. Тя ще бъде почетен гост на Галаконцерта на лауреатите, който ще се състои в Деня на народните будители 1 ноември от 18:30 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник – Панагюрище.

Второто издание на Международния конкурс за млади оперни певци „Елена Николай”, организиран от Община Панагюрище, който се посвещава на 110-та годишнина от рождението на легендарната българска оперна певица (родена на 24 януари 1905 година),  ще се проведе в периода 30.10-01.11.2014 година.

С преклонение пред огромния талант на Елена Николай, която с яркото си присъствие на световния оперен небосклон допринесе за трайното утвърждаване на постиженията на българското оперно изкуство и популяризирането на българската култура, организаторите на конкурса отдават заслужена почит към нейния принос за развитието на световното оперно изкуство и популяризирането на Панагюрище като престижен културен център на България. Конкурсът на нейно име е и за да напомня, че българските оперни таланти са онези, които винаги са нареждали България в челните редици на световната култура.