Идентификация



Чисто нов автомобил получиха днес от Общината ЦОП “Зора” и ЦНСТ за деца “Павел Бобеков” в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Днес (3 септември 2014 година) кметът Никола Белишки връчи ключовете на д-р Златка Ангелова на чисто нов автомобил Шкода Румстер Амбишън, закупен от Община Панагюрище, за нуждите на Центъра за обществена подкрепа “Зора” и Център за настаняване от семеен тип за деца “Павел Бобеков” в Панагюрище. Д-р Ангелова, председател на Фондация “Социални практики в общността”, гр. Пазарджик, управлява двете социални услуги в Панагюрище.

На събитието присъстваха заместник кметът “Хуманитарни дейности” в община Панагюрище г-жа Галина Матанова, директорът на Дирекция “Образование, култура, социални и младежки дейности” г-жа Нора Кунчева, експерти “Социални дейности” в общинската администрация, екипите на двете социални услуги и журналисти, представители на местните медии.


Кметът на общината г-н Никола Белишки поздрави служителите на ЦОП “Зора” и ЦНСТ за деца “Павел Бобеков” с новата придобивка, като им пожела безаварийно каране. Той подчерта, че със закупуването на нов автомобил, който е втори от началото на мандата (първият бе закупен за нуждите на Социалния патронаж в града още през месец декември 2011 година), се цели единствено повишаване качеството на социалните услуги, които предоставя Община Панагюрище.


Д-р Златка Ангелова благодари на кметския екип, който, по думите й, “с душа и сърце се занимава със социалната работа” на територията на общината и винаги е подкрепял екипите на социалните услуги, така че да се чувстват значими с това, което правят за потребителите. Тя припомни, че услугите се развиват успешно не само на територията на община Панагюрище, а значително подпомагат и тези на съседната община Стрелча. И още, че с предоставянето на този нов автомобил ще се подобри работата и ще се развие мобилността на услугите.

Зам.-кметът г-жа Матанова честити както на екипите, които работят в ЦОП “Зора” и ЦНСТ за деца “Павел Бобеков”, така и чрез тях на потребителите на двете социални услуги. Тя отново подчерта, че наличието на превозното средство ще помогне за разширяване и подобряване качеството на предоставяне на услугите, както и ще развие  комуникационните връзки между всички социални услуги на територията на общината. Заместник кметът припомни, че от 2013 година работата на Общината е с акцент взаимодействие между всички съществуващи на територията на община Панагюрище социални услуги и популяризиране и обмен на добрите практики на отделните дейности. “Изключително горда съм от факта, че на територията на община Панагюрище все повече се говори с много знание за това какво представлява социалната услуга и с разбиране от всички нас, от които зависи развитието и бъдещето на социалните услуги, че трябва да градим една обща и достъпна подкрепа на лицата в нужда”, допълни в обръщението си г-жа Матанова.

Новият автомобил Шкода Румстер Амбишън е закупен от Община Панагюрище от основния представител на Шкода за България – Еуратек Ауто ООД. Автомобилът е товарен – категория №1 и е с допълнително оборудване пакет “Фреш”, Радио СD MP3 Blues, аудио букса между предните седалки, фарове за мъгла с функция Дневни светлини, електрически огледала с подгряване.