Идентификация



Танцът ни сближава Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

снимка - архив 2013

Богата съпътстваща програма за участниците във второто издание на Международния младежки танцов фестивал “Пъстър свят” организира Община Панагюрище на 6 и 7 септември.

След награждаването и Галаконцерта на победителите на 6 септември (събота) само участниците от отделните състави във фестивала ще имат възможността да се сближат посредством танца. Общината организира за тях танцова забава във фоайето на Театър Дом-паметник, Панагюрище с музика в различни стилове, диджей и много изненади.

Общински младежки парламент – Панагюрище, ще проведе конкурс “Мис и Мистър фестивал”. Журито ще бъде сформирано изцяло от членове на парламента, а съставът му ще стане известен на място при провеждане на конкурса. Един от критериите за оценка, напълно логично, ще бъде танцовото умение на съревноваващите се. Журито ще вземе под внимание артистичността и атрактивността на участниците. Организаторите на конкурса са подготвили уникални подаръци за Мис и Мистър “Пъстър свят” – Панагюрище`2014. Освен това, по време на партито, от всички младежи и девойки ще бъде сформиран танцов Мастер клас, след като бъде проведено обучение в “Училище за танци”. Идеята е всеки от съставите да покаже характерен за региона си танц, а останалите да го разучат и представят по възможно най-добрия начин. Танцьорите, постигнали най-високи резултати ще бъдат приети в Мастер класа на фестивала “Пъстър свят” за 2014 година.

В последния ден на танцовия фестивал, 7 септември – събота, Община Панагюрище подарява на изпълнителите и техните ръководители туристическа обиколка на забележителностите на града и региона. Желаещите ще имат възможността да посетят обновената сграда на Исторически музей – Панагюрище, реставрираните и консервирани къщи музеи на Райна Княгиня, Дудекова, Лекова и Тутева, както и родната къща на проф. Марин Дринов и Природонаучния музей в града.

Второто издание на Международния младежки танцов фестивал “Пъстър свят” – Панагюрище`2014 ще бъде официално открито на 5 септември от 18:00 часа, пред Театър Дом-паметник, след дефиле на участниците от площад “Райна Княгиня” до театъра. В откриването участие ще вземе посланика на фестивала за тази година световно известната българска народна певица Валя Балканска.

С празнично слово на кмета на общината г-н Никола Белишки по повод 129-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, от 10:00 часа, ще започне вторият фестивален ден. Концертна програма ще представят съставите от Босна и Херцеговина, Гърция, Хърватия, Македония, Румъния, Турция, Косово и Черна гора. В конкурсната програма, с начален час 13:00, ще се включат съставите от София, Разград, Ихтиман, Годеч, Пазарджик, Септември, Белово и домакините от село Попинци, община Панагюрище.